Piše: Andrej Sekulović

Madžarska ministrica za pravosodje Judit Varga je v svoji objavi na Facebooku nedavno zapisala, da bi se Evropska unija morala posvetiti financiranju zaščite mej, namesto da spodbuja migracije.

»Ne dovolite, da vam pro-migrantska večina vsiljuje svojo voljo!« je zapisala in dodala; »Kljub temu, da so nas zaradi naše migrantske politike kritizirali leta 2015, se zdi, da se vse več držav članic začenja zavedati dejstva, da se nezakonite migracije lahko ustavi le z zaščito naših zunanjih meja«.

Za razliko od migrantske krize 2015, ko so mnogi navdušeno pozdravljali in sprejemali migrante, je očitno danes v vse več evropskih državah drugačno vzdušje. Tega se je dotaknila tudi ministrica Varga; » Zgledujoč se na Madžarsko, vse več članic zahteva od Bruslja, da preneha s praznim govoričenjem in začne financirati ukrepe za zaščito mej. To je bilo izraženo tudi v pismu, ki je bilo oktobra letos poslano Evropski komisiji, ki ga je podpisalo še 11 drugih držav članic«.

Pri tem je Varga pohvalila Litvo; »Tako kot naša država, je Litva nedavno pokazala, da ko se bruseljska birokracija ni zmožna odzvati, morajo države članice same zaščititi svoje meje z odločnimi dejanji«

Ob tem je opozorila, da si nihčne ne sme delati utvar in da bo Evropska komisija še naprej vztrajala pri premeščanju migrantov, kar pa, kot pravi, Madžarska odločno zavrača. »Ni potrebe, da še naprej čakamo na institucije Evropske unije, saj niso zmožne najti učinkovite rešitve za najbolj perečo težavo Evrope. Vendar pa je zaščita naših zunanjih meja v interesu celotne skupnosti, zato je upravičeno pričakovati, da bo EU doprinesla svoj del pri financiranju zaščite mej. Zaščitimo Evropo pred nezakonitimi migracijami!«, je še zapisala Judit Varga.

Vir: Demokracija

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj