Piše: C.R.

Guverner Floride Ron DeSantis je v ponedeljek podpisal zakon HB 1557, znan tudi pod imenom “Don’t Say Gay”, ki floridskim učiteljem prepoveduje, da bi se z učenci, ki še niso končali četrtega razreda, pogovarjali o vprašanjih LGBTQ, kot sta spolna usmerjenost ali spolna identiteta. Gre torej za zaščito mladih.

To, da je DeSantisov boj proti kulturni marksistični indoktrinaciji otrok naletel na kritike in da je bil obtožen diskriminacije spolno marginaliziranih skupin, ni ravno presenetljivo. Morda pa bo za nekatere presenečenje, da je med kritiki tudi ameriško zabavno podjetje Disney, ki vsako leto producira številne filme za otroke in mladino.

Disney je v izjavi dejal, da zakon “Ne reci gej” ne bi smel biti nikoli sprejet ali podpisan s strani guvernerja. Poleg tega je Disney sporočil: “Naš cilj kot podjetja je, da zakonodajalec razveljavi ta zakon ali da ga sodišče razveljavi, zato bomo še naprej podpirali nacionalne in državne organizacije, ki si prizadevajo za dosego tega cilja.” Ali povedano drugače: Disney, ki je korporacija z milijardami dolarjev, se vmešava v politiko, Miki Miška pa želi voditi politiko.

DeSantis je zato na novinarski konferenci dejal, da je “to prestopilo mejo”. In potem je guverner povzel zadevo:

“To državo vodijo interesi prebivalcev zvezne države Florida. Ne temelji na zahtevah direktorjev kalifornijskih podjetij. Ne upravljajo te države. Ne nadzorujejo te države.”

Republikanec je tako obravnaval pomembno vprašanje: Erozija demokracije, ki jo povzročajo korporacije milijarderjev, ki s svojo finančno močjo posegajo v politiko.

Vir: UME

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj