Piše: C.R.

Ravno v božičnem času skupnost LGBTI ponovno provocira. Novookronani evropski “posebni ambasador LGBTI” Riccardo Simonetti je v objavi na Twitterju očitno želel oglaševati svojo novo vlogo in “zelo priznano skupnost”.

Z zelo provokativnimi slikami, ki ga prikazujejo v podobi Božje matere Marije z dojenčkom Jezusom in (očitno) obarvanim Jožefom. Nič manj provokativno besedilo se nato glasi: “Če zanemarimo dejstvo, da Jezus ni bil bel, bi lahko verjeli tudi, da je imela Devica Marija brado, zakaj pa ne?”

Nemški gejevski zabavljač kot “veleposlanik”

Riccardo Simonetti (rojen 16. februarja 1993 v Bad Reichenhallu) je nemški zabavljač, voditelj, avtor, model, igralec in kolumnist.

Dandanes ima Riccardo Simonetti svojo televizijsko oddajo, ki naj bi podirala rekorde gledanosti, je avtor uspešnic, priljubljen televizijski obraz in eden najbolj fotografiranih moških zvezdnikov v Nemčiji. Kot avtor je objavil različna dela, med drugim tudi delo z za mnoge starše treznim naslovom “Mama, jaz sem gej”.

Druga njegova literarna “poslastica” z naslovom “Raffi in njegov roza tutu”, na naslovnici katere lahko vidite mladostnika z bejzbolsko kapo in roza tutu krilom, je morda v skupnosti LGBTI sprožila burjo navdušenja. Pozneje je verjetno pomembno prispevala k njegovemu imenovanju za veleposlanika EU.

Kot pravi Simonetti sam, je imenovanje za posebnega veleposlanika EU verjetno največja čast, ki mu je bila doslej izkazana. “Odgovornost, ki jo prinaša ta vloga, jemljem zelo resno in upam, da bom poskrbel za še večjo prepoznavnost skupnosti, ki je tako pogosto na robu družbe,” je dejal Simonetti.

Medskupina LGBTI v Evropskem parlamentu

Delo medskupine je spremljanje dela Evropske unije. To vključuje predvsem spremljanje položaja lezbijk, gejev, biseksualcev, transseksualcev in interseksualcev (LGBTI) v državah članicah EU in zunaj nje. Prav tako navezovanje stikov s skupinami civilne družbe, da bi na evropski ravni predstavili njihove pomisleke.

Tako je zdaj tu še posebni veleposlanik Simonetti, ki je zelo provokativen ne le v krščanskem smislu in ki je z veseljem sprejel to po že znanem modelu nedvomno zelo donosno delo s krajšim delovnim časom. To veselje je nato izrazil v svojem tvitu z vrnitvijo pošte.

Razumljivo je, da so višegrajske države obsodile ta “provokativen, neobčutljiv in bogokleten prispevek”. V duhu krščanskih vrednot, ki v Evropi še vedno prevladujejo, je treba takšno provokacijo, zlasti v času pred Božičem, najostreje obsoditi.

Vir: UME

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj