Piše: C.R.

Evropski parlament je 13. septembra s 387 glasovi za, 161 glasovi proti in 123 vzdržanimi sprejel resolucijo, s katero je Evropsko komisijo pozval, naj sprejme ukrepe za uvedbo “homoseksualnih porok” in pravic do posvojitve za homoseksualne pare po vsej Evropski uniji, pri čemer je posebej omenil Poljsko, Romunijo in Madžarsko, ter tako nadaljeval svojo politiko poenotenja in vzpostavitve “pravic LGBT” v Evropski uniji kot dela “mavrične Evrope”. Ta resolucija je sprožila številne odzive, zlasti v Srednji Evropi.

Popolnoma neutemeljena politična resolucija

Najprej se je na to “popolnoma neutemeljeno politično resolucijo” odzvala madžarska ministrica za pravosodje Judit Varga, ki jo navaja revija Mandiner: “Zdi se, da EP še vedno boli dejstvo, da madžarski zakon o zaščiti otrok prepoveduje kakršno koli obliko spolne propagande v javnih izobraževalnih ustanovah, šolah in vrtcih […] V zadregi so zaradi našega odpora proti pritisku in lobiju LGBTQ. […]

Vzgoja otrok je v izključni pristojnosti staršev in je zapisana v členu 14 Listine EU o temeljnih pravicah. Je to v Bruslju tako težko razumeti? […] Evropski parlament želi določati, kaj se šteje za zakonsko zvezo in družino, in želi vplivati tudi na odnose med otroki in starši. […] Ponovno nam želijo svetovati z višav na področjih, ki so v nacionalni pristojnosti. […] Vsak odrasli na Madžarskem živi po lastni presoji, v skladu s svojo voljo in pogledom na svet. Vendar je izobraževanje otrok izključna pravica staršev. Temu ne bomo popustili!”

Tipičen primer neomarksistične diktature

Enako menijo tudi v Varšavi, kjer namestnik ministra za izobraževanje in znanost Tomasz Rzymkowski, ki ga navaja časopis Do Rzeczy, to že zadnjo resolucijo Evropskega parlamenta o tem vprašanju imenuje “tipičen primer neomarksistične diktature”: “Takšno ravnanje Evropskega parlamenta je treba ostro obsoditi, saj gre za povsem ideološko dejanje. […] Nihče več ne hodi okoli luže. […] Gre za poskus, da bi evropske države spravili v nekakšno ideološko vojno, za poskus ustvarjanja novega človeka. Neomarksizem v čisti obliki…”

Še ena očitna kršitev zakona

Poljski poslanec Evropskega parlamenta Patryk Jaki (Solidarna Polska) meni, da gre za “še eno očitno kršitev prava, pogodb, dobrih običajev in načel diplomacije, saj resolucija drugim državam članicam vsiljuje vprašanja družinskega prava, kulture, etike, morale in vere, ki so v izključni pristojnosti držav članic. Uradniki EU zavestno kršijo načela pravne države, poskušajo vsiliti nekaj, za kar vedo, da se Poljaki ne strinjajo, in Poljsko obravnavajo kot svojo kolonijo.”

Zakonska zveza je izključno zveza med moškim in žensko

Tiskovni predstavnik romunske pravoslavne cerkve Vasile Bănescu, ki ga navaja Digi24.ro, opozarja, da je “na področju družinskega prava, tj. zakonske zveze, države članice Evropske unije so popolnoma zakonodajno neodvisne. […] O obveznem priznavanju tako imenovanih istospolnih zakonskih zvez v Evropski uniji torej ne more biti govora.

[…] Stališče krščanskih cerkva in tudi drugih verskih skupnosti v Romuniji glede zakonske zveze (civilne institucije, ki je skozi zgodovino naravno rezervirana za izključno zvezo moškega in ženske) je naravno stališče, ki temelji na univerzalnem moralnem zakonu, na katerem temelji vsaka zdrava družba v preteklosti, sedanjosti in prihodnosti.”

Ta članek je bil prvič objavljen v časopisu VISEGRÁD POST, ki je naš partner v EVROPSKEM MEDIJSKEM SODELOVANJU.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj