Piše: C.R.

Platforma “Ditib” “Moschee Forum” je sporočila, da je osrednja mošeja DITIB v Kölnu zaprosila mesto za javni poziv k molitvi. Dogovor z mestom Köln, sklenjen ob gradnji mošeje leta 2008, da bo mošeja brez zvoka mujezina, je bil nadomeščen z “novim dogovorom”.

Po napovedih AfD bo “vzorčni projekt” postal stalen. Po podatkih podjetja Ditib “trajanje trenutno ni predvidljivo”.

Joachim Paul, član zveznega vodstva AfD, je povedal:

“Medtem ko so po vsej Nemčiji odpovedani božični sejmi, bodo prebivalci mest in naselij kmalu slišali klic mujezina – prek zvočnikov in letos prav na božični večer. Državljani so zdaj vsak dan priča temu, kako uveljavljene in stare stranke po eni strani odstirajo molitveno preprogo za politični islam in odpirajo prostore družbenega vpliva, po drugi strani pa si dejavno prizadevajo za odpravo krščanskih tradicij in običajev na vseh ravneh. Islamisti in fundamentalisti si manejo roke.

Verjetno bodo pozorno spremljali ta razvoj in ga – povsem upravičeno – razumeli kot znak šibkosti. To velja tudi za smernico EU, ki svetuje, da se izrazov, kot je “božič”, ne uporablja več in se raje govori o “praznikih”. Avtorica predgovora, evropska komisarka za enake možnosti Helena Dali, se je pred kratkim znašla na naslovnicah časopisov zaradi srečanja z islamisti. Kot da Evropa nima kulturnih korenin in je le arena za levičarske socialne inženirje.

Ta politika dolgoročno ogroža socialni mir in socialno kohezijo ter spodbuja težnje islamistov, ki lahko zdaj svojim privržencem razglašajo, da je družba, ki ne upošteva tradicije, zrela za njihove načrte. Samo AfD nasprotuje tem načrtom in zavrača klic mujezina – s tem ne nadomešča primanjkljaja ustavno zagotovljene svobode veroizpovedi, temveč predstavlja zahtevo po oblasti, ki je v kontekstu rušenja naših tradicij s strani uveljavljenih in starih strank – še posebej na božični večer – še posebej dvomljiva in vprašljiva.”

Vir: UME

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj