Piše: C.R.

V Evropi je že prišlo do tega, da katoliške procesije napadajo razjarjene muslimanske množice in lahko potekajo le pod policijsko zaščito. To se je zgodilo 8. decembra v pariškem predmestju, kjer živijo predvsem migranti iz severne Afrike. Incident je bil sprva zamolčan, zdaj pa je v Franciji sprožil val ogorčenja.

 “Na Koranu ti bom prerezal grlo”.

Kot poroča kath.net s sklicevanjem na francoski časopis Le Figaro, je množica mladih muslimanov brutalno napadla marijansko procesijo v pariškem predmestju Nanterre. Procesija, ki se je je udeležilo približno 30 katoličanov, je potekala med cerkvama svetega Jožefa in svete Marije iz Fontenele. Med pohodom je približno deset muslimanov začelo žaliti vernike in jih tudi napadati.

Škofija Nanterre poroča:

“Med pohodom sta bila načrtovana dva postanka. Na prvi postaji je sprevod napadlo več ljudi, ki so izrekali žaljivke ter grozili z nasiljem. Verniku so ukradli baklo in jo vrgli med udeležence. Sprevod se je nadaljeval in se v spremstvu policije odpravil do cerkve Sainte Marie des Fontenelles.”

Med drugim so grozili: “Na Koranu ti bom prerezal grlo.” Katoličani so bili prav tako očrnjeni kot kuffari (neverniki).

Napadi na kristjane v Franciji zdaj pravilo in ne izjema

Najprej je o incidentu na družbenih omrežjih poročal le eden od udeležencev. Toda tudi tam so ga fanatični muslimani napadli v komentarjih, tako da je moral celo izbrisati svoj račun. Medtem je posredoval francoski notranji minister Gérald Darmanin: “Ti dogodki so nesprejemljivi. V naši državi je treba omogočiti mirno uresničevanje verske svobode. Podpora katoličanom v Franciji.”

Napadi in celo umori kristjanov s strani radikalnih muslimanov so v Franciji zdaj pravilo in ne izjema. Spomnite se številnih terorističnih napadov, skoraj vsakodnevnih oskrunitev cerkva ali zverinskih umorov duhovnikov Jacquesa Hamela in Olivierja Maireja.

Vir: UME

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj