Piše: C.R.

V soboto zjutraj okoli 9. ure je na vlaku ICE med Regensburgom in Nürnbergom prišlo do napada z nožem. Tri osebe so bile huje poškodovane. Aretiran je bil “begunec”, ki naj bi bil 27-letni Sirijec in je “naredil zmeden vtis”. Z eno besedo: “iskalec zaščite” ima vse, kar je potrebno, da ga označimo kot “nesposobnega krivde”. V Nemčijo naj bi vstopil leta 2014 in naj bi bil “priznan begunec”.

Posebne policijske enote so se po naključju znašle na vlaku

Na vlaku ICE iz Regensburga v Hamburg je bilo približno 300 potnikov. Sreča: Dve četi podpornega poveljstva (posebne enote bavarske policije) sta bili na poti na nogometno tekmo v Regensburgu in sta se v času zločina nahajali v neposredni bližini, poroča BILD.

Napadalca z nožem so na kraju aretirali. Po poročanju časnika BILD je napadalec 27-letni Sir Abdalrahman A. Na vlaku naj bi z nožem hudo poškodoval tri potnike. Na srečo življenja poškodovanih niso ogrožena.

Napad z nožem je komentiral tudi bavarski notranji minister Joachim Herrmann (65, CSU). Herrmann je za BILD povedal: “Pretresen sem zaradi groznega napada z nožem, ki se je danes zgodil v ICE v Hamburg […]” Medtem preiskava še poteka. “Policija si na polno prizadeva, da bi čim prej razjasnila ozadje grozljivega dejanja in motive storilca. Pri tem je treba preučiti tudi obseg psiholoških težav,” je dejal Hermann. O “motivu” bomo torej izvedeli malo ali nič.

Vir: UME

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj