Piše: Andrej Sekulović

Madžarska se je pred kratkim zaradi odločitve, da sprejme novo zakonodajo, ki bi med drugim ščitila mladoletnike pred LGBT ideologijo, znašla pod plazom kritik mednarodne skupnosti in Bruslja. Zato je madžarski premier Viktor Órban napovedal referendum.

Zaenkrat vse kaže, da bo referendum uspešen, saj je madžarski think-tank Századvég opravil anketo katere rezultati kažejo, da približno dve tretjini Madžarov menita, da lahko spodbujanje prikazovanja homoseksualne vsebine vpliva na spolno usmerjenost.

Od vprašanih jih 42 odstotkov meni, da obstaja nevarnost, da bodo LGBTQ organizacije v vrtcih in šolah promovirale spolne usmeritve, ki se ne skladajo z večinskim prebivalstvom madžarske družbe. Svojo anketo je opravil tudi madžarski časopis Népszava, v kateri je 27 odstotkov volilcev, ki ne podpirajo vlade, potrdilo, da se bodo prav tako udeležili referenduma. Think-tank Századvég pa je opravil pred nekaj tedni ločeno anketo, ki kaže da večina Madžarov, 73 odstotkov, zavrača vse oblike promoviranja spolnih usmeritev odraslih, ki so namenjene mlajšim otrokom.

88 odstotkov Madžarov pa nasprotuje prikazovanje »spolno občutljive« medijske vsebine mlajšim otrokom. Približno enako število ljudi nasprotuje tudi prikazovanje seksualnih vsebin, ki vplivajo na razvoj otrok, otrokom mlajšim od 18 let. Kar 91 odstotkov Madžarov pa nasprotuje omogočanju operacije spremembe spola mladoletnikom.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj