Piše: C.R.

Vlada v Varšavi je v sporu zaradi varnostnega incidenta na poljsko-beloruski meji poklicala odpravnika poslov beloruskega veleposlaništva na Poljskem. Pogovor se je nanašal na skupino “uniformiranih oseb, oboroženih s puškami”, ki so v torek zvečer iz Belorusije vstopile na poljsko ozemlje, je v sredo sporočilo zunanje ministrstvo v Varšavi.

“Poljska je odločena zaščititi svoje meje in zunanje meje Evropske unije,” so zapisali v izjavi. Poljska je diplomata poklicala v začetku oktobra, potem ko je Varšava obtožila beloruske varnostne sile, da so streljale na dva poljska mejna policista.

Legalizirano zavarčanje

V zadnjih nekaj mesecih je na tisoče migrantov iz Afrike in Bližnjega vzhoda prek Belorusije prišlo v države EU Poljsko, Latvijo in Litvo. Poljska se je v zadnjih tednih zaradi vse večjega števila migrantov na mejo namestila na tisoče vojakov, postavila ograjo iz bodeče žice, uvedla izredne razmere na obmejnem območju in legalizirala zavračanje.

V petek je poljski parlament prižgal zeleno luč za gradnjo spornega utrjenega mejnega sistema na meji z Belorusijo. Zapora naj bi se raztezala v dolžini več kot 100 kilometrov vzdolž vzhodne zunanje meje EU.

Ta članek je bil prvotno objavljen na EPOCH TIMES .

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj