Piše: C.R.

Britanski učitelji so na seminarju Nacionalnega združenja za poučevanje angleščine (NATE) izvedeli, da izpiti iz angleščine “podpirajo belskost”.

Časopis Sunday Telegraph si je ogledal seminar o domnevnem “pomanjkanju raznolikosti pri poučevanju angleščine”, ki je angleške izpite obtožil, da “negirajo očitno potrebo po izrecnem ukvarjanju z vprašanji, ki se nanašajo na raso in rasizem, zastopanost v literaturi in družbi, hkrati pa pod krinko univerzalnosti podpirajo belskost”.

NATE, ki ima pod svojim okriljem približno vsako tretjo angleško srednjo šolo, je prav tako pritiskal na učitelje, naj v poučevanje angleščine vpletejo študije belosti, tako imenovano krhkost belcev in tako imenovanim privilegij belcev.

Breitbart News je julija 2021 poročal, da je največji britanski učiteljski sindikat National Education Union (NEU) prav tako spodbujal “aktivistično usposabljanje” učiteljev za skrajno levičarske koncepte, kot sta “belskost” in “dekolonizacija”.

Calvin Robinson, voditelj GB News in pedagog, je za Breitbart London povedal, da je ta program “še en primer infiltracije političnih aktivistov v učni načrt”.

“Učitelji angleščine bi morali poučevati lepoto angleškega jezika, ne pa vsiljevati trde levičarske politike. To je res tako preprosto,” je dejal Robinson in obsodil “kritično rasno teorijo [kot] ideologijo razdvajanja, ki je dokazano škodljiva in nekoristna”.

“Dejstvo, da številna učiteljska združenja kljub vladnim smernicam še vedno lobirajo za njeno vključitev, poudarja, kako zahrbtna je v resnici. Ministrstvo za izobraževanje mora to škodljivo retoriko čim prej odpraviti,” je pozval.

Vir: Breitbart

2 KOMENTARJI

  1. Bebavost mnogih ljudi na Zahodu očitno nima meja. Kaj ima jezik – katerikoli – opraviti s prismuknjenimi rasnimi teorijami? Za povrh pa angleščino govorijo mnogi črnci v kar precej afriških (in karibskih) državah). Torej angleščina ni izključno jezik belcev. Kam bi potem morali uvrstiti kitajščino, ki pa jo res govorijo kot svoj jezik samo rumeni Azijci?

    Prismuknjenosti t.i. “prebujencev” se bo očitno treba resno postaviti po robu, sicer nas čaka nepredstavljiva škoda. Ni se mogoče čuditi, da je ob taki deviantnosti Zahoda Putin začutil ugoden trenutek za realizacijo svojih imperialističnih ciljev. Vendar, zanimivo, ob njega se “prebujenci” ne obregujejo. Ali so tudi oni na njegovem plačilnem spisku?

  2. Jezik je temeljna rasna kategorija – začne se z grščino in latinščino pri belcih, tudi s kitajščino, tibetantščino in japonščino pri rumenopoltih, v hindujščini indijskih narečnih jezikov pri polbelopoltih – vse drugo baje sploh niso jeziki, ampak sporazuno sobivajoče jezikanje in prepevanje. Tudi ugro-finska jezika sta belska.
    Ko je prispel v italijansko okupirano Ljubljano okupatorski visoki komisar italijanske fašistične province Emiliano Grazioli, (gavznil 69-letenv svoji milanski postelji 5. junija 1969), ga je, kot navaja Angela Vode v Skritem spominu, pozdravil veliki pesnik Oton Župančič: “Zahvaljujem se vam, da ste nam prinesli tisočletno rimsko kulturo!” Jezik je torej rasno določena in možgansko strukturirana vedenjska zakonitost in žiovljenje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj