Piše: C.R.

Romunski obrambni minister je z nenavadno samooceno kulture svoje države opozoril nase. O tem poroča ZurZeit, naš partner v EVROPSKEM MEDIJSKEM SODELOVANJU:

Novi romunski obrambni minister Vasile Dincu je svojim rojakom naredil najhujšo možno uslugo. Socialist je izjavil, da je kraja del “romunske kulture”. Priložnost za to je bilo odkritje sistematične kraje goriva v letalski bazi Mihail Kogalniceanu, ki naj bi se po poročanju medijev dogajala že od leta 2017.

Škoda naj bi znašala dva milijona dolarjev. Policija je pred kratkim aretirala sedem domačinov kot domnevne storilce. V policijski izjavi je navedeno:

“Člani skupine so pod vodstvom vodje skupine ukradli količine dizelskega goriva iz generatorjev, ki oskrbujejo določena območja v ameriški vojaški bazi, pri čemer je oškodovanec, zvezna vlada ZDA, škodo ocenil na dva milijona dolarjev.”

Zaradi nepoznavanja te “kulture” so okradeni sami krivi

Dincu je izjavil, da so za krajo goriva v bistvu krivi Američani sami, saj so z “malomarnostjo” in nepoznavanjem lokalne “kulture” spodbujali zločin. Poleg tega je obrambni minister izjavil, da bi morale ZDA bolje varovati svoje strateško pomembno letalsko oporišče. Dincu je namreč poudaril, da romunska vojska dobro varuje vse svoje objekte – tudi tiste, ki so bili umaknjeni iz obratovanja -, da bi preprečila, da bi jih izpraznili domačini.

 

Opomba urednika: Iz njegovih besed ni jasno, ali ta “kulturna” posebnost velja za vse Romune ali le za določeno etnično skupino.

Vir: UME

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj