Piše: Álvaro Peñas

V začetku tega leta je izobraževalni oddelek v Oregonu (ZDA) začel s plemenito nalogo ukinitve tradicionalnega pouka matematike, saj je ta predmet po mnenju te sekte levičarjev gnezdo “bele nadvlade”. Rasistična dejanja, kot so seštevanje, odštevanje in množenje, je bilo treba izločiti iz izobraževanja, učitelje pa izobraziti na področju etnomazohizma, pardon, “etnomatematike”.

Toda norosti politične korektnosti v vedno krajšem času prehiteva nov absurd. Navsezadnje je cilj “dekonstruirati” misel in vse, kar je povezano z zdravo pametjo ali zahodno civilizacijo, ta naloga pa od političnih komisarjev zahteva precejšen napor domišljije. Očitno tečaji matematičnega antirasizma niso bili dovolj, da bi pregnali to žarišče belskega fanatizma, zato so oregonski demokrati naredili še korak naprej. Demokratska guvernerka Kate Brown je 14. julija podpisala izvršni ukaz o odpravi zahteve, da morajo srednješolci pred zaključkom šolanja izkazati znanje pismenosti ali matematike. Zato oregonska srednješolska diploma ne bo več zagotavljala, da zna dijak, ki jo je prejel, pravilno brati, pisati ali računati.

Po podatkih Breizh-Info je bil predlog zakona izglasovan junija, izvajal pa se bo tri leta. Med najbolj navdušenimi zagovorniki ukrepa je organizacija Fundacije za boljši Oregon (Foundations for a Better Oregon – FBO), ki pravi, da naj bi predlog zakona “resnično odražal tisto, kar vsak učenec potrebuje za uspeh v 21. stoletju”. FBO je nevladna organizacija za izobraževanje in raznolikost, ki jo med drugim financirata Fordova družinska fundacija in Collinsova fundacija, ki podpira organizacijo Black Live Matters. Aktivisti organizacije FBO so prepričani, da sta matematika in branje predstavljala nepravičen izziv za učence, ki se na testih ne odrežejo najbolje. Da bi se izognili razočaranju, rešitev za te “budilke” ni v povečanju velikosti razredov ali izboljšanju učnih vsebin, temveč v odpravi teh testov. Nobenih izpitov, nobenih neuspehov.

Guvernerka Brownova, ki je na sliki obkrožena z mladimi ljudmi, ki jih je Greta Thunberg indoktrinirala v religijo podnebne histerije (“Star bom 28 let, ko bo moja podnebna usoda zapečatena,” je pisalo na majicah in označevalo datum apokalipse), je lani med zahvalnim dnevom prav tako zaslovela. Brownova je kot Stasi komisarka pozvala prebivalce Oregona, naj svoje sosede prijavijo policiji, če so na zahvalnem dnevu presegli število gostov, ki je bilo določeno na šest. Čeprav je bil ukrep namenjen “reševanju življenj”, poziv k obsodbi ni bil zelo uspešen.

Politika Brownove, ki ji ploskajo nevladne organizacije in napredni mediji, lahko ustvari le pravo šolo za idiote, mlade ljudi s slabo izobrazbo in brez kakršnih koli meril, ki bodo namesto izobrazbe imeli plodne misli za indoktrinacijo. To je pot, ki jo z roko v roki s socialističnimi in ljudskimi reformami izobraževanja ubiramo tudi v Španiji. In kot vedno se bodo zagovorniki teh ukrepov pred kritikami skrili za boj proti sistemskemu rasizmu in neenakosti. Charles Boyle, namestnik direktorja za komunikacije v guvernerkinemu uradu, je poudaril, da bodo novi maturitetni standardi koristili “črnskim, latinskoameriškim, latinskoameriškim, indijanskim, azijskim, pacifiškim otočanom, plemenskim in barvnim študentom v državi”. Predstavljajte si za trenutek, da bi to rekel Donald Trump, Troja bi dobesedno pogorela. Konec koncev ni bolj rasistične ideologije od antirasistične.

Vir: El Correo de España

1 komentar

  1. “Kulturni” marksisti očitno vodijo zahodno civilizacijo v propad. Treba se jim je upreti z vsemi sredstvi če nočemo. da bo doživela usodo starega Rima in posledično tisočletne civilizacijske teme.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj