Piše: Bogdan Sajovic

V soboto je 29-letni Afganistanec v Berlinu z nožem napadel 58-letno vrtnarko in jo hudo ranil. Ranil je tudi 66-letnika, ki je ženski priskočil na pomoč.

V soboto se je Afganistanec v parku berlinske četrti Wilmersdorf približal vrtnarki, ki je urejala park. Očitno je Afganistanca zmotilo, da je ženska zaposlena, namesto, da bi ostajala za domačimi zidovi. Po besedah očividcev je Afganistanec ženski rekel nekaj besed, potem pa potegnil nož in ji večkrat zabodel v predel vratu. Ženski je na pomoč priskočil mimoidoči, katerega je napadalec tudi porezal z nožem.

Hudo ranjeno žensko so odpeljali v bolnico, tam so oskrbeli rane tudi moškemu, ki ji je priskočil na pomoč. Napadalca so prijeli v bližini, tožilstvo pravi, da ga bodo obtožili poizkusa umora ter napada z orožjem. Vodstvo mestne policije (ki ga v Nemčiji imenuje stranka, ki obvladuje mestno hišo) pa je že skušalo odvračati pozornost od najnovejšega primera »kulturne obogatitve« z izjavo, da napad nima nobene zveze z radikalnim islamizmom, pač pa ima napadalec najverjetneje »psihične težave«.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj