Piše: José Papparelli

V noči na 13. oktober je moški, oborožen z lokom in puščico, v Kongsbergu na Norveškem ubil pet ljudi in tri ranil. Morilec Espen Andersen Bråthen je 37-letni Danec, ki se je spreobrnil v islam. V videoposnetku je videti, kako grozeče oznanja svojo vero in opozarja: “Jaz sem glasnik. Prišel sem z opozorilom: Ali si to res želite? (…) Vi ste priča, da sem musliman.” Zato je islamski terorist, njegovo dejanje pa džihadistični napad. Očitno ni šlo za dejanje bolne osebe, ki bi “lahko imela duševne težave”, kot v takšnih primerih vedno trdijo mediji in kot to narekuje politična korektnost.

Med petimi žrtvami je bila tudi ženska, nadarjena umetnica, neofolk glasbenica z gotskimi in metalskimi nagnjenji ter raziskovalka nordijske poganske kulture Andrea Haugen, znana tudi kot “meglena čarovnica”.

Dva dni po napadu na Norveškem, v petek 15. oktobra, je 25-letni Ali Harbi Ali, Somalec z britanskim državljanstvom, do smrti zabodel 69-letnega britanskega poslanca Davida Amessa. Španski dnevnik La Vanguardia je novico objavil na svojem računu na Twitterju: “David Amess, ki je bil danes zaboden na političnem dogodku, je bil konservativni evroskeptik, katoličan, borec proti splavu ter za pravice lezbijk, gejev in biseksualcev, zagovornik smrtne kazni in glede družbenih vprašanj zelo desno usmerjen. O motivih, izvoru ali veroizpovedi morilca niso poročali.

Tisk, nekoč četrta veja oblasti, zdaj služi absolutni moči globalističnih ciljev enotnega diskurza. Ta sramotna epizoda pri obravnavi novic je še en primer nemoralne zamenjave novinarskih informacij z ideološko propagando v službi sovražnikov Zahoda.

V nekaj urah sta se v osrčju Evrope spopadla britanski naturalizirani Somalijec in norveški spreobrnjenec v islam, ki sovražita vrednote zahodne civilizacije, dediščino grške misli, rimskega prava in vere v Sveto deželo. Žrtve so postale štiri ženske in dva moška, med njimi konservativna političarka in skandinavski ljudski umetnik. Njihove morilce, islamske teroriste, enega evropskega in enega afriškega porekla, združuje totalitarna in teokratska ideologija njihove vere. To je povzetek sedanjega problema Evrope: propad njenih meja, ki utira pot njenim sekularnim tujim sovražnikom, in propad njenih vrednot, ki se kaže v duhovnem samomoru s sprejemanjem teologije in ideologije, nezdružljive s tisočletno evropsko kulturo.

V Evropi poteka jasna prebivalstvena, kulturna, verska, etična in moralna izmenjava. Umor Andree Haugen in Davida Amessa z vsemi zaskrbljujočimi odtenki povzema eno od tarč, ki jih islamizem in njegovi zahodni zavezniki želijo odstraniti: umetnico, ki je neprijetna zaradi svoje poganske usmerjenosti, in moškega, ki je zavržen, ker je katolik in konservativec. Bili so Evropa, toda Evropa spi spanje pravičnih, medtem ko trpi smrtonosni napad tistih, ki jo sovražijo. Naj žrtve počivajo v miru.

Ta članek je bil prvič objavljen na portalu EL CORREO DE ESPAÑA, našem partnerju v EVROPSKEM MEDIJSKEM SODELOVANJU.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj