Piše: Jürgen Elsässer

Manipuliranje s štetjem glasov se dogaja le v prevarantskih državah, kot sta Belorusija in Venezuela, nekoč pa tudi v NDR, si misli običajni medijski potrošnik.

Dejansko se je izkazalo, da je bil Berlin prejšnjo nedeljo veliko bolj podoben “propadli državi” kot prej omenjene države. Uradnik je za Die Welt povedal, da je “vesel, da Putin ni poslal opazovalcev volitev v Berlin”.

Že na volilno nedeljo se je napovedala organizirana (!) katastrofa: Dolge čakalne vrste pred volišči, manjkajoče glasovnice, ljudje so pogosto volili še po 18. uri. Številni čakajoči so bili tako razočarani, da so odšli domov, ne da bi kar koli storili – jasen primer oviranja volitev!

Ko govorimo o manjkajočih glasovnicah: na dvorišču mestne hiše v Berlinu-Pankowu je novinarka časnika Bild prišla do šokantnega odkritja: v košu je odkrila prazne glasovnice za drugo glasovanje za predstavniški dom – enkrat so bile raztrgane na pol. Glasovnice niso samo manjkale, ampak so bile očitno ponarejene…

Kot lažne predsedniške volitve v ZDA

Medtem je postalo jasno, da je bilo vse še veliko slabše. Takšne stopnje manipulacije v Nemčiji ni bilo od prirejenih lokalnih volitev v NDR maja 1989. Tako kot na ameriških predsedniških volitvah Trump proti Bidnu novembra 2020 so bile glasovnice najdene v smeteh, množica pravilno izpolnjenih glasovnic je bila prešteta kot neveljavna – v nekaterih primerih pa je bilo glasovnic več kot volilnih upravičencev.

Moje jasno sporočilo: te volitve je treba razglasiti za neveljavne in jih ponoviti. To je nezakonito. Odgovorne je treba postaviti pred sodišče!

Več glasov kot volilnih upravičencev

Tagesspiegel je v analizi podatkov ugotovil: V volilni enoti 124J v Reinickendorfu ima volilno pravico približno 1.382 ljudi, na referendumu pa jih je glasovalo 2.146. To pomeni 150-odstotno udeležbo. Podobno je v Tempelhofu-Schönebergu, kjer naj bi na volitvah v predstavniški dom in na referendumu glasovalo 126 odstotkov volilnih upravičencev.

Do 69 odstotkov glasov je bilo razglašenih za neveljavne

V najmanj 99 volilnih enotah v prestolnici je bilo za neveljavne razglašeno presenetljivo število glasov, kar je vplivalo na najmanj 13.120 glasov v vseh volilnih enotah. Die Welt sodniki:

Tako visok delež neveljavnih glasov v 99 volilnih enotah kaže na sistematične napake.

Na najmanj 18 voliščih, kjer prejšnjič ni bilo neveljavnih glasov ali pa jih je bilo le en ali dva odstotka, je bilo tokrat več kot deset, v šestih primerih več kot 20 in v enem primeru celo več kot 36 odstotkov neveljavnih glasov!

Še bolj dramatično je bilo na istočasnem referendumu v Berlinu (“Expropriate Deutsche Wohnen”): V nekaterih volilnih enotah je bilo več kot polovica oddanih glasovnic neveljavnih! Norost: V volilnem okraju 08324 v osnovni šoli Hermanna Sandra v Neuköllnu je bilo celo več kot 69 odstotkov. Skupaj je bilo na referendumu neveljavnih 85.000 glasov, kar je 4,6 odstotka!

Ocenjevanje volilnih rezultatov namesto štetja

V Charlottenburgu-Wilmersdorfu je bila narejena le ocena, kako so volivci glasovali na referendumu. Goljufijo so odkrili, ker je okrožje za 22 volišč navedlo popolnoma enake deleže glasov za vse stranke. Volilni delavec je poročal, da štetje ni bilo uspešno, ker so bili vsi volilni delavci mladi, ki so bili prvič na volitvah in so bili slabo usposobljeni. “Številke se sploh niso ujemale.”

Srednješolci ponarejajo v škodo AfD

Premladi volilni delavci – in z levičarskim političnim zanosom za ponarejanje? Kot na deželnih volitvah v Bremnu leta 2015, ko je AfD v Bremerhavnu sprva padla s 4,97 odstotka – nato pa se je izkazalo, da so po naročilu rdeče-zelene vlade popisovalci, srednješolci, stari od 16 do 18 let, po lastni presoji prirejali rezultate?

Vir: compact-online.de

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj