Piše: C.R.

Na repertoarju je bil celo mavrični balzam za ustnice. Brez heca. Policija Združenega kraljestva je porabila skupno 66.000 funtov za mavrično blago, ugotavlja The Telegraph. V zadnjih treh letih je 27 policijskih postaj po vsej Angliji in Walesu porabilo za izdelke LGBTQ, vključno s piščalkami, obeski za ključe, vezalkami, svinčniki in balzami za ustnice.

“Zapravljanje denarja za prebujenske neumnosti”

Številke, objavljene v okviru zakona o svobodi informacij, kažejo, da je 27 policijskih organov porabilo skupaj 66.689 funtov (med letoma 2019 in 2022) za blago LGBT.

Največ je porabila policija Južnega Walesa, in sicer 24.000 funtov za: mavrične zastave, poslikavo obraza, majice, značke, pisala, piščalke, trakove za roke, zapestnice, žlične vilice, steklenice za vodo in obeske za ključe.

Policija iz Kenta je bila na drugem mestu z 8000 funti za: mavrične piščalke, obeske za ključe, zapestnice, peresa, radirke, nalepke za papir, ukrivljena pisala, svinčnike, podložke, obeske za ključe, kovance za vozičke in držala za osebne izkaznice.

Policija Lancashira je kupila za 1500 funtov mavričnih balzamov za ustnice, zastavic, obeskov za ključe, obeskov in nalepk, medtem ko je policija Wiltshira porabila 538 funtov za obeske za ključe LGBTQ in ‘mavrične mehke hrošče’, karkoli to že je.

Nacionalna policijska mreža LGBT+

»Pomagamo ustvariti policijsko službo, ki odraža naše raznolike skupnosti. Spodbujanje vključevanja in enakih možnosti za vse LGBT+ kolege« (lgbt.police.uk), sporočajo prebujenski policisti. In trošijo davkoplačevalski denar za nakupovanje robe, s katero razglašajo svojo »naprednost«.

Ta članek uporablja glavne informacije podjetja MANDINER, našega madžarskega partnerja evropskega medijskega sodelovanja.