Piše: C.R.

Nezakonitega maroškega priseljenca, ki je 31. decembra 2022 pristal na otoku Lanzarote, so aretirali v Santa Cruz de Tenerife, ker naj bi posiljeval in zlorabljal 60-letno žensko, tako da jo je iznakazil. Nasilnež je prišel na silvestrovo kot “begunec s čolna”.

Incident se je zgodil prejšnjo sredo v znani stavbi v prestolnici Tenerife. Okoli 6.50 je žrtev, zaposlena v stavbi Olimpus, nameravala vstopiti v svojo pisarno, ko so jo nepričakovano od zadaj potisnili v stavbo.

Po policijskih poročilih, s katerimi razpolaga časnik La Gaceta, jo je moški (maroškega porekla) brutalno poškodoval, ji iznakazil obraz in jo nazadnje posilil “vaginalno in analno ter jo prisilil v felacijo”. Nezakoniti tujec je nato pobegnil, vendar so ga takoj prestregli na prehodu v stavbi.

Gre za 25-letnega moškega, ki je 31. decembra lani nezakonito vstopil na Kanarske otoke. Njegov vstop je bil registriran na otoku Lanzarote, nato pa je bil dan pred nasilnim dejanjem prepeljan na otok Tenerife, kjer so ga namestili v center za priseljevanje Las Raíces.

Po informacijah iz preiskovalnih krogov so dejanje posnele varnostne kamere v pisarni, kjer je pristopil k svoji žrtvi; posnetek je dolg eno uro.

 Na Kanarskih otokih od začetka leta 200 nezakonitih priseljencev

Kanarski otoki so v prvih dneh leta 2023 v šestih čolnih sprejeli skoraj 200 nezakonitih priseljencev z maroške ali saharske obale pod upravnim in policijskim nadzorom alaouitskega režima.

Največ jih je doslej sprejel otok Lanzarote, kamor je pet od šestih preštetih čolnov prispelo od 1. januarja. V 48 urah je bilo registriranih 189 nezakonitih priseljencev, zato centri na otoku nezakonite priseljence že napotujejo v druga taborišča na drugih otokih.

Poleg tega so na jugu otoka Tenerife prestregli čoln z osmimi nezakonitimi priseljenci iz podsaharskih držav. V štirih dneh je v državo prispelo 197 nezakonitih priseljencev, večinoma severnoafriškega porekla.

Vir: UME