Piše: C.R.

Katoliške sakralne stavbe v Bruslju so pogosto tarča vandalizma. Med letoma 2019 in 2022 je bilo v celotni regiji zabeleženih kar 53 poškodb cerkva ali kapelic. V istem obdobju je bila tarča vandalov le ena mošeja. Z drugimi besedami, verske stavbe v Bruslju so 53-krat pogosteje tarča vandalizma kot mošeje. Po mnenju Vlaams Belanga ti podatki jasno kažejo nekaj, kar se žal raje prikriva, in sicer da del bruseljskega prebivalstva sovraži našo kulturno in duhovno dediščino, verjetno iz verskih razlogov, in to sovraštvo celo udejanja.

Vodja poslanske skupine Vlaams Belang v bruseljskem parlamentu Dominiek Lootens je predsednika vlade Rudija Vervoorta v pisnem vprašanju prosil, naj sporoči, kolikšna je škoda na teh verskih objektih. Številke govorijo veliko: V obdobju 2019-2022 je bilo tarča vandalov kar 53 cerkva in kapelic, 12 pokopališč, dve opatiji in en samostan. V istem obdobju je bila poškodovana le ena mošeja. Verske stavbe v Bruslju so tako 53-krat pogosteje tarča vandalov kot mošeje.

V Bruslju leve stranke govorijo o rasizmu in diskriminaciji. Vendar pa ti podatki kažejo, da sovraštvo ni tako veliko, kot nekateri mislijo. Medijsko-politični binom noče obravnavati vprašanja protibelskega, protikrščanskega in protizahodnega rasizma na splošno. Kljub temu zelo obstaja in ga je mogoče celo izmeriti. “To dokazuje dejstvo, da je bila v istem obdobju poškodovana le ena mošeja, medtem ko je bilo poškodovanih 53 cerkva,” poudarja vodja Vlaams Belang v Bruslju, senator Bob De Brabandere.

 

Ta članek je bil prvič objavljen na portalu EUROLIBERTÉS, našem partnerju v EVROPSKEM MEDIJSKEM SODELOVANJU.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj