Piše: Paul Laubacher

“V Budimpešti na Madžarskem toplo pozdravljamo družinam prijazne mislece in odločevalce, saj verjamemo, da brez močnih družin ni prihodnosti.” S temi besedami je madžarska ministrica za družino Katalin Novák predstavila demografski vrh v Budimpešti, ki bo od 23. do 24. septembra že četrtič potekal v madžarski prestolnici. Posebnost letošnjega srečanja ultrakonservativcev z vsega sveta je prisotnost Erica Zemmourja, ki bi lahko kandidiral na predsedniških volitvah leta 2022, in Marion Maréchal, nekdanje poslanke Nacionalne fronte, ki zdaj v Lyonu vodi šolo Issep, piše na spletni strani vrha.

Eric Zemmour in 2022: strategija “dvojno ali nič”

Po naših informacijah so ju organizatorji vrha povabili ločeno. Prisoten bo tudi madžarski predsednik vlade, strašilo naprednjakov in idol konservativcev, Viktor Orbán. Ali bo tam srečal oba Francoza?

“Razmišljanja o vlogi družine v Evropi

Marion Maréchal bo v četrtek, 23. septembra, spregovorila na okrogli mizi z naslovom “Razmišljanja o vlogi družine v Evropi”. Za mizo bodo sedeli še Katalin Novák, madžarska ministrica za družino v Orbánovi vladi, Zoltán Balog, predsednik sinode Reformirane cerkve Madžarske, Jaime Mayor Oreja, nekdanji španski notranji minister, in morda Christiaan Alting von Geusau, nizozemski odvetnik in predsednik Mednarodne mreže katoliških zakonodajalcev (ICLN).

Marion Maréchal bo svoje potovanje po Vzhodni Evropi naslednji teden nadaljevala na Poljskem, kjer je bila nečakinja Marine Le Pen povabljena na simpozij, na katerem bo razpravljala o “wokizmu”. “Ta potovanja in srečanja mi bodo omogočila, da v teh državah vzpostavim povezave za Issep,” je nekdanja poslanka Nacionalne fronte povedala za časnik “L’Obs”.

Eric Zemmour: preiskava predsedniške obsedenosti

Eric Zemmour naj bi v petek, 24. septembra, sodeloval na okrogli mizi na temo “Oglaševanje in družina”, na kateri bodo sodelovali Američan Ed Martin, vodja sklada za izobraževanje in pravno zaščito Eagle Forum, Szánthó Miklós iz madžarske organizacije Center za temeljne pravice in Dr. Gergely Szilvay, madžarski raziskovalec na Danube Institute. Urad Erica Zemmourja se na prošnjo časopisa “L’Obs” ni odzval.

Mike Pence tudi med povabljenimi

Med drugimi gosti tega “vrha” so nekatere pomembne politične osebnosti: nekdanji podpredsednik Donalda Trumpa Mike Pence, slovenski premier Janez Janša, poljski premier Mateusz Morawiecki, češki premier Andrej Babiš in morda nekdanji izraelski premier Benyamin Netanyahu.

Kakšen je cilj tega demografskega vrha? “To je forum, na katerem se od leta 2015 vsaki dve leti srečujejo politiki, verski voditelji, strokovnjaki, predstavniki medijev, gospodarstva in akademske sfere, da bi razpravljali o najpomembnejših vprašanjih, ki zadevajo družine,” piše Katalin Novák.

Vir: “L’Obs”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj