Piše: Joachim Paul

Zvezna ministrica za notranje zadeve Nancy Faeser želi odpustiti pooblaščenca zvezne vlade za zadeve etničnih Nemcev in narodnih manjšin dr. Bernda Fabritiusa. Razrešitev je očitno motivirana s strankarsko politiko in politiko moči.

Utemeljitev Faeserjeve je zgovorna: “Na to mesto želim imenovati mladega kolega iz svoje stranke”.

Kako majhno vrednost koalicija semaforja pripisuje področju odgovornosti Dr. Bernda Fabritiusa, je razvidno že iz koalicijskega sporazuma, v katerem se izraz “izgnanci” pojavi le enkrat.

Pomanjkanje distance do levičarskih skrajnežev

Namesto Dr. Bernda Fabritiusa, ki je bil zaradi svojega strokovnega znanja primeren za to mesto in si je pridobil velik ugled, želi Faeserjeva, ki je politično daleč na levi, zdaj imenovati Natalie Pawlik, strankarsko kolegico, ki se je doslej odlikovala s pomanjkanjem distance do levičarskih skrajnežev.

Pawlikova je leta 2019 sodelovala v panelni razpravi “Pobude za antifašistično izobraževanje” in je tudi članica tega združenja. Nič presenetljivega, zlasti ker je ministrica za notranje zadeve Faeserjeva sama pritegnila pozornost z gostujočim člankom v reviji “Antifa”, od katerega se ni želela distancirati.

“Barvita” ideologija namesto kulturne dediščine in človekovih pravic

Izkušeni strokovnjak ven, levičarski aktivist noter. Aroganca in politična agenda namesto kompetenc in izkušenj. Ministrica za notranje zadeve želi tako nizkotno vladati, ne da bi upoštevala skrbi za etnične nemške repatriante ali ruske Nemce in nemške manjšine ter imenovati na položaje, ki zahtevajo posebno odgovornost, strankarske kolege. To pomeni, da bodo v prihodnosti interesi izgnancev in pripadnikov nemških manjšin v Evropi na slabšem.

Očitno je, da morata biti ohranitev in vzdrževanje nemške kulturne dediščine osebi z levičarskimi strankarskimi kvalifikacijami neskončno tuja. Zato obstaja nevarnost, da se bo boj nemških manjšin proti diskriminaciji, doseganje celovitih manjšinskih pravic in izboljšanje njihovega položaja zavleklo za več let ali desetletij ali pa bo obsojeno na neuspeh. Tudi izgnanci ali ruski Nemci so zdaj verjetno tarča neke vrste ministrske prevzgoje, ki želi izpodriniti konservativne vrednote v korist ideologije »barvitosti«. AfD poziva Faeserjevo, naj se vzdrži tega škandaloznega imenovanja in se vrne k razumu.

Ta članek je bil prvič objavljen na portalu PHILOSOPHIA PERENNIS, našem partnerju v EVROPSKEM MEDIJSKEM SODELOVANJU.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj