Piše: C.R.

Nekdanji zaposleni obtožujejo organizacijo “Amnesty International” (AI) diskriminacije na podlagi spola, poroča “Open Democracy”. Obe organizaciji sta tesno povezani s Sorosovim imperijem. Članek poroča o tem, kako je osebje v madžarskem oddelku AI doživljalo sistematično zlorabo na delovnem mestu, poniževanje in seksistične pripombe, kar je pripeljalo celo do samomorov.

Hipokrizija na najvišji ravni

V zgodbi je ključno to, da je ravno v času inkriminiranih dogodkov AI Madžarska objavila 56 strani dolgo študijo o ustrahovanju in spolni diskriminaciji na delovnem mestu. V skladu s tem poročilom so delodajalce pozvali k odpravi ukrepov proti “diskriminaciji na podlagi spola na delovnih mestih”.

Še en primer hinavščine v poročilu je kritika madžarskih zakonov, ki so dovoljevali kratkoročne delovne pogodbe, prav te pa so bile pravilo za zaposlene v AI.

Hude telesne in psihološke travme

Vrhovno vodstvo AI je pritiskalo na eno od zaposlenih, naj preneha dojiti svojega otroka. Drugi zaposleni so bili izpostavljeni sistematičnemu verbalnemu in psihološkemu poniževanju, o čemer je poročalo več nekdanjih zaposlenih. Po poročanju časopisa so pogodbe o zaposlitvi vključevale zahtevo, da je treba AI obvestiti, če delavka zanosi ali “opravi reproduktivni postopek”. Pet žensk, ki so spregovorile, trdi, da so vse doživele diskriminacijo, obrekovanje in manipulacijo. Dve od petih žensk sta pričali, da sta zaradi svojih izkušenj utrpeli telesne in psihološke simptome travme.

Mizoginistične razprave, strupeno delovno okolje, prisila

Obstajajo tudi poročila o domnevno strupenem delovnem okolju; Zsófia Gere, 37 let, pravi, da se je leta 2019 po rojstvu otrok vrnila kot vodja pisarne AI in doživela diskriminacijo na podlagi spola. V poročilu je navedeno, da jo je nadrejeni med rutinskim pregledom delovne uspešnosti na delovnem mestu vprašal, kdaj bo prenehala dojiti. Nato ji je isti nadrejeni predlagal, da bi delala s krajšim delovnim časom za nižjo plačo. Nazadnje je Gere zamenjala službo, ko jo je vodja opozoril, da bo imela na novem delovnem mestu veliko prijateljev, kar je Gere razumela kot poskus ustrahovanja.

Gere trdi tudi, da so jo silili k podpisu sporazuma o zaupnosti, v katerem bi navedla, da v podjetju AI ni bila diskriminirana in da to ni bil razlog za njeno odpustitev.

Poleg tega se govori o primeru menedžerja, ki je omalovaževal srečanje govornice z visokim sodnikom, tako da je pogledal njena oblačila in jo vprašal: “Oh, ali je flirtal z vami?”.

Ni dokazov?

Oba notranja pregleda bi nato pokazala, da je bilo vse osebje AI zadovoljno. V ugotovitvah, objavljenih decembra 2021, ni bilo nobene omembe “sistemske nepravilnosti” in kulture strupenega okolja, omenjenih v uradnem pismu s pritožbo.

Vendar je mednarodni odbor AI začel postopek restorativne pravičnosti – pristop, ki je običajno osredotočen na žrtve in vključuje dialog, s katerim se ugotavlja škoda, zahteva odgovornost in pomaga žrtvam premagati travmo.

Dva samomora

Poleg tega naj bi leta 2018 v petih tednih dva uslužbenca AI storila samomor, k smrti pa naj bi prispeval pritisk na delovnem mestu. V poročilu družbe KonTerra, ki ga je po samomoru naročila AI, je navedeno, da je eden od umrlih pustil pismo, v katerem je zapisal, da je pri odločitvi igral vlogo pritisk na delovnem mestu.

AI se odziva

Mednarodni sekretariat AI je v odgovor na obtožbe poslal usklajen odgovor, v katerem sicer ni želel komentirati posameznih zadev, je pa zatrdil, da “v AI ne bodo dopuščali diskriminacije na podlagi spola in zlorab ter da bodo obtožbe v zvezi s tem obravnavali zelo resno”.

Članek je bil prvič objavljen v časopisu MANDINER, našem madžarskem partnerju na področju mednarodnega medijskega sodelovanja.