Piše: Julian Reichelt (UME)

Voditelji SPD si izmišljujejo rasistične zločine, da bi ustvarili razpoloženje proti svojim političnim nasprotnikom. Linija zvezne vlade in vladajoče stranke SPD, bi bila komaj še bolj jasna: Kdor ne glasuje za nas, glasuje za rasiste. Kdor voli CDU, podpira nasilje nad tujci. Kdor voli CDU, voli mizantrope.

Takšna retorika nima več nobene zveze z demokracijo. To je zastraševalni in zatiralski jezik samodržcev. Drži, tudi v Nemčiji seveda obstaja zloben in podel rasizem. V Nemčiji so nekateri ljudje rasisti. Obstaja v številnih oblikah. Toda ali smo strukturno rasistična država? Ali smo vsi rasisti? Ne, seveda ne! Toda zvezna vlada pravi prav to. Prav ste me slišali: naša zvezna vlada uradno pravi, da smo vsi rasisti.

Ti, jaz, vsi mi. Ne verjamete v to? To imamo v videoposnetku! “Vsi smo bili socializirani z rasističnimi idejami. Oblikujejo naše razmišljanje in dejanja.” Tega ne trdi nekdo na cesti, ampak pooblaščenka zvezne vlade za boj proti rasizmu Reem Alabali-Radovan v svojem uradnem poročilu o položaju na področju rasizma. Ali ste bili vzgojeni z rasističnimi idejami? So bili vaši starši rasisti? Ali rasistične ideje oblikujejo vaše misli in dejanja? Seveda ne! A naša zvezna vlada zdaj uradno razglaša, da smo VSI Nemci rasisti. Neverjetno, a to res trdijo.

Video https://www.youtube.com/watch?v=02Vl0k4RXB0&t=1196s

Ta članek je bil prvotno objavljen v UNSER MITTELEUROPA, našemu partnerju v Mednarodnem medijskem sodelovanju.