Piše: B.S.

Fakulteta za socialno delo Univerze Južne Kalifornije je izdala proglas, da ne bo več uporabljala besede “polje”, kadar se nanaša na strokovno področje. Namesto tega jo bo nadomestila z besedo “praksa”. Seveda zaradi suženjstva. Spremembo je namreč spodbudila privrženost radikalni ortodoksiji “antirasistične” metodologije.

“Natančneje, odločili smo se, da iz našega učnega načrta in prakse odstranimo izraz ‘polje’ in ga nadomestimo z izrazom ‘praksa’,” je pisalo v proglasu. “Ta sprememba podpira protirasistično prakso socialnega dela, saj zamenjuje jezik, ki bi lahko veljal za protičrnsko ali protimigrantsko usmerjenega, z vključujočim jezikom. Jezik je lahko močan in besedne zveze, kot sta ‘odhod na polje’ ali ‘poljsko delo’, imajo lahko za potomce suženjstva in priseljenske delavce konotacije, ki niso blagodejne.”

Samo samovšečen in nadut levičarski akademski elitist bi si lahko izmislil takšen idiotizem. Ta izjava natančno prikazuje intelektualno gnilobo, ki pesti univerze tako v ZDA, kot tudi po vsej zahodni civilizaciji.

Temnopolti in priseljenci niso edini, ki “gredo na polje”. Očitno je akademska elita na USC pozabila na številne kmete evropskega in azijskega porekla v svetovni zgodovini. In nekako so ti poljski delavci preživeli tisočletja človeške civilizacije, ne da bi sami ali njih potomci zaradi uporabe besede “polje” imeli kakršne koli uničujoče zdravstvene težave.

Seveda ne obstajajo nikakršni znanstveni dokazi, ki bi potrjevali, da ob besedi “polje” migranti in temnopolti doživljajo živčne zlome. Zagotovo obstajajo tudi precej pomembnejši problemi s katerimi si razbijajo glavo. Zato se, kot rečeno, takšne absurdne bedarije lahko porodijo le v glavah dobro plačanih akademikov in elitistične inteligence, ki ima na razpolago preveč prostega časa.