Piše: Ignacij Dolar Kunc

Novozelandski transseksualec Laurel Hubbard se zahvaljuje Mednarodnemu olimpijskemu komiteju, da se lahko v ženski konkurenci udeleži tekmovanj v dviganju uteži. Z odločitvijo komiteja bodo po njegovem olimpijske igre naredili bolj »vključujoče« in »dostopnejše« tekmovalcem s spolno disforijo, diskriminaciji pa domnevno zadali še en udarec.

Nedavne ankete so v Ameriki razkrile, da se kar 30 odstotkov demokratskih volivcev strinja s »progresivno« blaznostjo, ki transseksualnim moškim dovoljuje udeležbo v ženskih tekmovanjih na OI. Laure Hubbard tako s svojim moškim telesom uspešno kljubuje ženski konkurenci in pričakovano osvaja odličja, saj ima že v osnovi prednost pred ženskimi tekmovalkami. Tako, kot je imel prednost transspolni moški Fallon Fox, ki je leta 2014 v imenu enakosti v boksarskem ringu po nekaj sekundah boja z zlomom možganskega dna nokavtiral nasprotnico. Nekateri neuspešni moški športniki so tako našli možnost za »uspeh«, saj si spremenijo spol in legalno tekmujejo v ženskih disciplinah, tam pa podirajo svetovne rekorde in dosegajo najvišja mesta. Levičarski egalitarizem je tako močno zatajil, saj se je izkazalo, da je ta privedel do močne diskriminacije »manjšine,« katere pravice naj bi zagovarjali že od vzpona radikalnega feminizma. Če se bo trend nadaljeval, bodo mlade športnice prikrajšane za univerzitetne štipendije in/ali udeležbe na tekmovanjih, saj bodo njihovi moški tekmeci močno dvignili standarde, katerih preprosto zaradi bioloških razlik ne bodo mogle doseči.

Sedaj se začenjajo odpirati vprašanja, ki načenjajo paradoksalne liberalne floskule o enakosti spolov in diskriminaciji: »Ženske in moški smo si enaki, trans moški vseeno dominirajo v ženski kategoriji, slednjih ne smemo diskriminirati, vendar s tem v neenakovreden položaj postavljamo ženske.« Na to problematiko so začele opozarjati ikone drugega vala feminizma, kot so J. K. Rowling in judovska aktivistka Gloria Steinem, vendar so ju napadle »progresivnejše« tovarišice, ki ju obtožujejo transfobije in celo seksizma. Progresivna levica je tako tudi feministke stare šole postavila na svojo črno listo, le te pa se šokirane sprašujejo, kako je lahko do tega prišlo in se očitno ne zavedajo, da so to pošast kulturnega marksizma pomagale ustvarjati tudi same.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj