Piše: José Eugenio Fernández Barallobre

Ondan sem v nakupovalnem središču v mojem mestu naletel na plakat, ki je visel na steni in na katerem je bila slika mačke, na kateri je pisalo nekako takole: “Nisem tvoja hišna žival, sem tvoja družina, tvoj prijatelj, tvoj spremljevalec. Nisi moj lastnik, si moja družina, moj prijatelj, moj spremljevalec.” To mi je dalo misliti.

Izhajam iz predpostavke, da globoko spoštujem živali kot živa bitja, ki jih je ustvaril isti Stvarnik, ki je ustvaril tudi mene, zato jim dolgujem spoštovanje, ki si ga zaslužijo, ne da bi jih skušal izenačiti z ljudmi, čeprav se zavedam, da si mnoge med njimi zagotovo zaslužijo več spoštovanja kot mnogi ljudje, ki živijo na zemlji.

Vendar je paradoksalno in celo zaskrbljujoče, da nekatere skupine, ki so na splošno levičarske ideologije, zlasti pa prevladujoči progresivci, bolj upoštevajo živali kot ljudi.

Španska družba je po izbruhu nezdravega populizma, ki ga v naši državi predstavlja ta bedna druščina bedakov, ki jo vsi poznamo, zbolela za hudo boleznijo, ki nas bo, če je ne bomo takoj odpravili, brez blažilnega zdravila pripeljala v popolno pogubo.

Prihod vseh teh animalistov, veganov, ekologov, feminizmov, lgtbijklm … itd. na politično prizorišče povzroča popolno izgubo vrednot, zlasti med mladimi, ki so potopljeni v ta relativistični vihar, kjer je vse dovoljeno, če je politično korektno v skladu s prevladujočimi merili.

Od tistega nevedneža ali nevednice, če hočemo biti inkluzivni, ki jih je veliko in  vsak dan več, ki trdijo, da je petelin posiljevalec kokoši; do tistega človeka, ki je še vedno minister v tej ohlapni vladi in je želel, da prenehamo jesti meso zaradi domnevno boljšega zdravja planeta; zagovorniki volka, ki jim ni mar za škodo, ki jo lahko povzroči, če se ne nadzoruje njegova populacija; so tu uveljavili nezdravo politiko zaščite živali, čeprav vse to izvira iz nezdrave želje vseh teh progresivnih smeti, da bi uničili bikoborbe kot znak španske identitete, kar presega vse druge vidike.

Ti isti progresivci, najhujši virus, ki je opustošil Španijo, so tisti, ki z zobmi in nohti zagovarjajo, da bi morali dovoliti množičen vstop nezakonitih priseljencev iz podsaharskega območja, kot smo mu priča te dni na naši meji v Melilli in ki, poleg domnevne humanitarne poklicanosti, ki je nimajo, vedo, da gre za pomemben potencialni vir glasov v bližnji prihodnosti, glasov, ki bodo pridobljeni na podlagi majhnega nadomestila za vsakega priseljenca, ki jim bo omogočil, četudi bo to skromno, živeti veliko bolje kot v njihovih matičnih državah.

Te migracijske tokove večinoma sestavljajo postavni, atletski moški vojaške starosti, kot v primeru črnca, ki smo ga videli na videoposnetku, ko je poskušal napasti našega rojaka, ki je z mobilnim telefonom snemal množično prisotnost teh elementov. Zadnja kapljica: človek, ki v Španijo vstopi na očitno nezakonit način, čigar nameni nam niso znani in ki si kljub temu, da ga ne izženemo, privošči, da v našem mestu, v našem domu, s topim predmetom grozi našemu rojaku. Sramota!

Vendar pa so isti ljudje, ki jočejo ob smrti psa ali mačke ali volka, ki ga ulovijo, ko napade čredo ovac; isti ljudje, ki z zobmi in kremplji zagovarjajo množičen prihod nezakonitih priseljencev iz domnevno humanitarnih razlogov, tisti, ki razglašajo za pravico žensk, da popolnoma nekaznovano, zlonamerno in premišljeno ubijejo živo bitje, obdarjeno z dušo, duhom in razumom, ki ga nosijo v materinem telesu. To je najboljši in najočitnejši primer, kako bolna je ta pokvarjena družba brez kakršnih koli moralnih načel.

Na splošno menimo, da je najresnejši vidik tega položaja odnos naših mladih, ki so brez vrednot, razen čaščenja idolov na trhlih nogah, kot so tako imenovani “vplivneži”, ki določajo smernice za prihodnost velikega dela mladih, zasvojenih z družbenimi omrežji, ki jih ustrezno upravlja mednarodni globalizem. Poleg tega je nova planetarna religija, kjer je vse, kar počnejo – način prehranjevanja, oblačenja, skrajno zagovarjanje animalizma in okoljevarstva, celo zmanjšanje rodnosti – odvisno od domnevne skrbi za zdravje planeta.

Seveda je velik del problema v širjenju teh idej v samih učilnicah, saj je velik delež učiteljev glasnih zagovornikov te norosti in tako postanejo vzor svojim učencem.

Mnogi od teh mladih, ki so bili cepljeni z načeli ostrega in nezdravega relativizma, pripisujejo večjo vrednost hišnemu ljubljenčku ali gozdu kot življenju nerojenega otroka, saj so vsi odraščali v okolju, v katerem je eno od osnovnih načel, ki so se jih naučili, da lahko ženska s svojim telesom počne, kar se ji zljubi, kar bi bilo smiselno, če bi izključili življenje inteligentnega bitja z dušo in duhom, ki ga nosijo v sebi in ki presega njihovo svobodo kot posameznikov.

Živimo v nemirnih časih in nad vsemi nami visi senca vojne. Ni več tako imenovanih asimetričnih vojn, o katerih so nam govorili tisti, ki so nam kategorično zagotavljali, da nikoli več ne bo konvencionalne vojne, vsaj ne na evropski celini. Vendar je bila ta trditev le pretveza, s katero je želel upravičiti postopno razorožitev Evrope, ki postaja vse bolj nemočna in nesposobna.

V zadnjih nekaj letih smo bili potopljeni v splošno razširjeno mnenje, da bi bili, tako kot ob drugih priložnostih, v primeru resnega problema Američani tisti, ki bi nas branili s svojimi možmi, opremo in seveda mrtvimi, ki jih Evropa, ki jo poznamo, ne bi bila sposobna sprejeti. Vendar se zdi, da naši sosedje na drugi strani Atlantika niso tako navdušeni.

Zato se lahko vprašamo, kaj bi se zgodilo v primeru splošne vojne, v kateri bi bila prizorišče operacij evropska polja. Kdo bi bil mobiliziran za boj proti domnevnemu vdoru na naše meje? Ali kdo verjame, da bi lahko pozvali mlade, naj vzamejo orožje in branijo, kar jim pripada? V to močno dvomim, saj bi se mnogi z repom med nogami stekli skriti pod materino krilo, čeprav bi svoje mnenje najprej izrazili prek družabnih omrežij ali, v najboljšem primeru, z ustanovitvijo skupine WhatsApp.

Z drugimi besedami, naša družba je bolna, in če je ne bomo ozdravili, bo umrla.

 

Ta članek je bil prvič objavljen na portalu EL CORREO DE ESPANA , našem partnerju v EVROPSKEM MEDIJSKEM SODELOVANJU.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj