Piše: C.R.

Glavni mediji so dosegli nov dosežek pri uokvirjanju nezakonitih migrantov: tisoče Afričanov in Arabcev, ki  med vojno v Ukrajini neovirano potujejo v Zahodno Evropo, so zdaj spremenili v “študente”. Očitno se je veliko mladeničev s črne celine odločilo študij v grenko mrzli Ukrajini.

Na novo zapakirana stara zgodba: “Izgubljeni” potni listi

Tako kot pri nezakonitih množičnih migracijah od leta 2015 prek Balkana in sredozemske poti se vzorci ponavljajo tudi tu, čeprav bi jih radi predstavili drugače zaslepljenim potrošnikom osrednjih medijev. Na primer v nemškem časopisu “Hessen-Rundschau”, ki poroča o “travmatičnem begu” več deset Afričanov iz Ukrajine. »Študenti« iz Kameruna naj bi pred vojno bežali že dvakrat, enkrat v svoji zahodnoafriški domovini, zdaj pa v Ukrajini.

Afričani, ki iščejo zaščito, se ne pritožujejo le zaradi »rasizma« ukrajinskih oblasti pri odhodu iz države, ampak tudi zaradi tega, ker so “izgubili vse”, seveda tudi potne liste in druge dokumente. Afričani so našli zatočišče v protestantski skupnosti v Frankfurtu, kjer jih zdaj “čaka negotova prihodnost”. Zelo vprašljivo je, ali bodo zgodbe “afriških študentov” kdaj preverjene ali celo potrjene.

Afričani, ki so zapustili ženske, stilizirani kot junaki

Podobne izjave je mogoče prebrati v levičarskem časopisu Zeit. Afričani, ki so brezglavo bežali iz Ukrajine in za seboj pustili otroke in ženske, so v levičarskem časopisu stilizirani kot junaki in žrtve. Na primer “mladenič”, prav tako iz Kameruna, ki na Poljskem sploh ni čakal na prihod svoje družine v Ukrajino, ampak je odpotoval neposredno v državo z boljšim blagostanjem, Nemčijo, in se zdaj prav tako “sooča z negotovo prihodnostjo”. Zanimivo je tudi, da so ga nemški “pomočniki beguncev” z avtomobilom prevzeli neposredno na poljsko-ukrajinski meji in ga pripeljali v Berlin. Seveda brez težav in kontrole.

Vir: UME

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj