Piše: C.R.

(Objavljeno 2.12.2021)

V začetku leta je hotelir Heinz Reichenbach (55 let) v svojem hotelu v Baar ZG dovolil bivanje dvema migrantoma. S hudimi posledicami: Soba je razdejana. Škoda: 10.000 frankov. Občina se izogiba odgovornosti. Lastnik hotela mora vse plačati sam, poroča blick.ch.

Januarja letos se je lastnik hotela strinjal, da bo kot podnajemnika sprejel dv migranta- prejemnika socialne pomoči. Najemnino 1200 frankov za dvoposteljno sobo je plačevala občina.

Požvižgala sta se na hišna pravila

Ko sta se begunca naselila, jima je Reichenbach predstavil hišni red v pisni obliki, ki je na primer vseboval prepoved kajenja. Dvojica migrantov, Maročan in Tunizijec, po kratkem času ni upoštevala navodil:

Na hodniku je smrdelo, ponoči je bilo izredno hrupno, “obiskovalci” so vstopali in izstopali. Povsod so bile luknje od ognja, lak in les pohištva sta bila delno ožgana, sobe so bile sive, ker so ljudje kadili, posteljnina je bila umazana. Če ste opozorili mogrante na kršitve, so se odzvali “jezno”.

Hotelirji so se znašli v težavah s stroški kulture dobrodošlice

Omenjeni spletni portal še poroča, da je hotel končno razpočil svoj mehurček in odpovedal sobe dvema prejemnikoma socialne pomoči. Šele takrat se je pokazal celoten obseg uničenja: hotelske sobe je bilo treba prenoviti, jih obdelati s posebnimi sredstvi in na novo pobarvati. Reichenbach je moral v celoti zamenjati tudi posteljnino. Stroški: 10.000 frankov. Denar, ki ga mora Reichenbach plačati iz lastnega žepa. Občina odločno zavrača kritje stroškov. Poslovno tveganje je na strani hotelirja. V preprostem jeziku: Smola!

Vir: UME

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj