Piše: C.R.

Potem, ko je zunanja ministrica Annalena Baerbock (Zeleni), ki je trenutno v Rimu, Italiji zagotovila “solidarnost pri sprejemanju migrantov”, kar pomeni, da bo sprejela še več Severnoafričanov, s katerimi se Italija ne more več spoprijeti, si želimo ogledati trenutne razmere v Nemčiji, kjer je z levičarskega in zelenega vidika “solidarnosti” še vedno premalo.

“Nemčija velikega dela prosilcev za azil ne more vrniti v druge države EU. Eden od razlogov za to je, da ni mogoče ugotoviti, kje so prvič stopili na evropska tla,” je pred nekaj dnevi zapisal WELT. Zaključek: “… zdaj so samo še tam”, kot pravi Merklova.

Pravilno bi bilo besedo “lahko” zamenjati z besedo “bo”, saj bi moralo biti tudi najbolj naivni osebi že jasno, da se tu ne želimo znebiti nepovabljenih gostov. Navedeni razlog, “da ni mogoče ugotoviti, kje so prvič stopili na evropska tla”, je prav tako mogoče razumeti le kot izgovor. To namreč ne upošteva dejstva, da  v primeru nezakonitega vstopa bi lahko prišlo do repatriacije v matično državo goljufa, ki je pridobil azil in da bi bilo včasih enostavno ugotoviti, skozi katere države je migrant “potoval”, da bi “zaprosil za zaščito” v želenem namembnem kraju. Sedanji vodja FPÖ Herbert Kickl je pokazal, kako je to mogoče storiti, ko je bil notranji minister v Avstriji. In sicer z analizo podatkov o mobilnih telefonih prihodov. Kot je znano, se mobilni telefoni v nasprotju s papirji nikoli ne izgubijo na “letu”.

Prav tako je izključeno dejstvo, da je nezakonit vstop kaznivo dejanje, zaradi katerega oseba ne more biti upravičena do azila. Pri tem je lahko zgled Izrael, kjer imajo nezakoniti priseljenci možnost izbire med dvema možnostma: zaporna kazen ali prostovoljna vrnitev.

Nikakor ne gre za izjemo in zanemarljiv dejavnik, če je tak nezakonit vstop v državo izjema. V skladu s tem poročilom v prvih enajstih mesecih lanskega leta nemški organi niso mogli pridobiti zadetka Eurodac za 53 odstotkov prosilcev, ki so bili prvič stari 14 let ali več. To je veljalo za 39.592 oseb od 74.837 prosilcev, ki so zaprosili prvič. Le 35.245 novih prihodov je imelo zadetek Eurodac. A tudi ti ne bi lagali, če bi se držali dublinskih predpisov.

To pomeni, da poleg tistih, ki so v državo vstopili zakonito ali z združitvijo družine, na dan (!) v državo pride več kot 1.000 ljudi, ki sem pridejo nezakonito in so potem “samo tam”. In to v času, ko je svoboda gibanja ljudi, “ki tu živijo že dolgo”, zaradi pandemije Corone močno omejena.

Vir: UME

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj