Piše: David Berger

V zadnjih dneh je novoizvoljeni Bundestag že na začetku svojega dela pokazal, da o demokraciji in volji volivcev misli podobno malo kot prejšnja sestava parlamenta. To je še posebej očitno pri imenovanju predsednikov odborov.

Vseh predsedniških mest v parlamentarnih odborih za notranje zadeve, zdravje in razvojno pomoč, do katerih je AfD upravičena zaradi svojega volilnega izida, njeni predstavniki preprosto ne bodo dobili.

Petra Pau iz stranke Die Linke, naslednice SED (vzhodnonemške komunistične partije), se je brez nadaljnjega odločila prevzeti vodenje pomembnega odbora za notranje zadeve in obljubila, da bo pri tem delovala “popolnoma nestrankarsko”. Glede na rezultate volitev v Bundestag bi to mesto pripadlo Martinu Hessu iz AfD, brezhibnemu bivšemu policistu iz Baden-Württemberga, ki je že v prejšnjem mandatu opravljal dragoceno parlamentarno delo.

Nekrolog za Markusa Wolfa, uslužbenca državne varnosti NDR

Tu navajamo tri glasove, ki zelo dobro opisujejo to, kar se tu dogaja:

Erika Steinbach, ki je dolga leta sedela v Bundestagu za CDU/CSU, je dejala: “Namesto Martina Hessa iz AfD, ki je bil 27 let policist v Baden-Württembergu, je zdaj začasna vodja notranjega odbora predana levičarka Petra Pau.

S tem seveda ni težav. Ženska, ki je objavila nekrolog za uslužbenca državne varnosti NDR Markusa Wolfa. Zdaj sem osupel nad tem, kar se dogaja v Nemčiji in v tej državi.”

In Angelika Barbe, soustanoviteljica SPD NDR in borka proti NDR in NDR 2.0:

“Vsem “kartelnim strankam” (Meir/Katz) je uspelo parlamentarno izločiti edino opozicijsko stranko in preprečiti vsakršno predsedovanje odboru AFD. Namesto tega je kriminalna stranka SED pod okriljem Levice ponovno prevzela oblast in prek Petre Pau predseduje odboru za notranje zadeve. Ni bila neškodljiva učiteljica, kot je želela, da bi verjeli, ampak visok nomenklaturni kader SED in FDJ, ki je bil v centralnem svetu FDJ odgovoren za militarizacijo v vrtcih in šolah. Vrtci so imeli letni proračun za nakup vojnih igrač. Njene naloge so vključevale tudi vsakoletni “pionirski manever Snežinka”, ki so ga morali opraviti otroci v osnovni šoli. Celo prvošolci so morali streljati na zlobnega razrednega sovražnika z lažnimi granatami.”

Reinhard Rupsch pa ugotavlja: “Član AfD, ki je 27 let služil javnosti kot policist, je zavrnjen, komunist, ki je zagovarjal “množico proti razredu” in zažiganje luksuznih limuzin, pa je izvoljen za vodjo odbora za notranje zadeve. Nemčija, nora domovina!”

Pau je sama presenečena, kako daleč smo že prišli

Petra Pau je ob tej časti presenečena:

“Nikoli si nisem upala sanjati, da bom kdaj postala višja predsednica in da mi bodo zaupali predsedovanje odboru,” je povedala medijem.

Tudi jaz še pred nekaj leti nisem, toda glede na zdaj hitro napredujočo preobrazbo demokratično ustanovljene ustavne države v totalitarno demokracijo so tovrstne “volitve” le še sklepne.

 

Ta članek je bil prvič objavljen na portalu PHILOSOPHIA PERENNIS, našem partnerju v EVROPSKEM MEDIJSKEM SODELOVANJU.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj