Piše: C.R.

Po podatkih poljske mejne straže je v Belorusiji še vedno približno 10.000 migrantov, ki želijo vstopiti v EU. Na beloruski strani neposredno ob poljskih obmejnih utrdbah trenutno ni več šotorišč, je v torek povedala tiskovna predstavnica agencije. “Ne vemo pa, koliko jih je neposredno na meji in koliko v notranjosti države,” je še dejala.

Po njenih besedah trenutno ni več šotorišč neposredno ob poljskih obmejnih utrdbah na beloruski strani. Vendar Lukašenkovi ljudje begunce na mejo redno pripeljejo s tovornjaki.

Nadaljujejo se poskusi agresivnih tujcev, da bi vstopili na Poljsko

Po poljskih podatkih so mejni policisti v 24 urah zabeležili 134 poskusov prečkanja meje. V torek zgodaj zjutraj je velika skupina “agresivnih tujcev” v bližini vasi Szudzialowo na poljske policiste metala kamenje, kovinske palice in ognjemet. Še en tak dogodek se je zgodil v bližini vasi Mielnik.

Lukašenko: V Minsku se zadržujejo

Beloruski voditelj Aleksander Lukašenko je za rusko državno agencijo Ria Novosti povedal, da je v telefonskem pogovoru Angeli Merkel, v. d. kanclerke, povedal, da želi “problem” rešiti do konca leta. “Ljudje se zadržujejo včasih v Minsku, včasih v Grodnu.” Dejal je, da bo ljudi z Bližnjega vzhoda pozval, naj se vrnejo domov, “ker humanitarnega koridorja ne bo”.

Počasna repatriacija

Medtem je bil v kratkem času odpovedan še en načrtovani let za repatriacijo Iračanov iz Belorusije. Let, ki ga je opravljala družba Iraqi Airways, bi moral v Erbil odleteti zgodaj popoldne, je letališče v Minsku objavilo na novičarskem kanalu Telegram. Ni navedla, zakaj let ni bil izveden. Še prejšnji konec tedna so več sto migrantov, ki so obtičali na zunanji meji EU, prepeljali nazaj domov.

Vir: haolam.de

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj