Piše: C.R.

Več sto migrantov je še vedno na poljsko-beloruski meji, nekateri pa še vedno poskušajo prebiti mejne utrdbe in vstopiti v EU. Napadajo tudi poljske uradnike, kar se zdi namerno organizirana akcija beloruske strani. Po navedbah poljskih mejnih policistov je skupina več kot 100 migrantov zaman poskušala premagati utrdbe. Kot je povedala tiskovna predstavnica, se je incident zgodil v soboto (20.11.2921) malo pred polnočjo v bližini vasi Czeremsza.

Beloruski vojaki aktivno vključeni v naskok na mejo

Beloruske varnostne sile so skupino s tovornjakom odpeljale do meje in na bodečo žico vrgle leseno desko. V poljske uniforme so metali kamenje in veje ter jih zaslepili z laserskimi žarki. Mejni policisti so zabeležili 208 poskusov nezakonitega prehoda meje. V akcijah so sodelovali tudi beloruski vojaki (glej sliko zgodbe na vrhu). Poljsko besedilo o tem se v prevodu glasi:

“Fotografije iz Dubicze Cerkiewne. Včeraj je 150 agresivnih tujcev poskušalo vstopiti na poljsko ozemlje. Napad so nadzorovali Belorusi. Med drugim so beloruske službe naše vojake in častnike oslepile z laserji.”

Tukaj je videoposnetek, v katerem je dokumentirano zadnje dejanje:

Prevod besedila tvita:

“Včeraj, 21.11., je približno 150 agresivnih tujcev poskušalo vstopiti na poljsko ozemlje na odseku, ki ga varuje pošta v Dubicze Cerkiewne . Napad na poljski meji so spremljale beloruske službe.”

Vir: UME

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj