Piše: Javier Navascués

Ponovno smo v stiku s Polonio Castellanos, predsednico organizacije “Christian Lawyers”, ki nas obvešča o najnovejših dogodkih v tej organizaciji, ki se v zadnjih letih pogumno in učinkovito bori za pravice kristjanov. Cena, ki jo plačujejo, je preganjanje, vendar ostajajo trdni in prepričani v to, kar delajo, in se ne pustijo odvrniti.

Delo krščanskih zagovornikov se ne ustavi, še toliko bolj v času, ko se v Španiji povečuje preganjanje kristjanov. Ali je to lahko posledica ignorance ali celo sodelovanja vlade?

Španska vlada to ne le ignorira, temveč dejavno sodeluje pri preganjanju kristjanov. Mnogi ljudje se tega morda ne zavedajo, ker to (še) ni krvavo preganjanje, je pa neusmiljeno preganjanje, ki se iz dneva v dan povečuje, in mi ga moramo ustaviti, sicer bo, ko se bomo tega hoteli zavedati, že prepozno.

Eden nedavnih primerov je rušenje majhnega samostana v Valencii, ki ga je izvedla družba Compromís. Spomnimo se tudi mučeništva in obglavljenja duhovnika. To je duhovnik, ki so mu odrezali glavo samo zato, ker je bil katoličan, s katerim so igrali nogomet in ga nato pokopali v gnoj, zdaj pa želijo izbrisati zgodovino, ker se morilci želijo predstavljati kot žrtve.

Prav tako odločno ukrepamo proti bogokletni naslovnici pevke Zahare. Nenavadno je, da so katoličani lahko nekaznovano napadeni, medtem ko so nekatere skupine preveč zaščitene, čeprav so njihovi “napadi” laž.

Če je to dekle “kurba” ali se želi tako imenovati, naj se tako imenuje, vendar zakaj se mora oblačiti kot devica? Takšni neutemeljeni napadi niso namenjeni drugim skupinam….

To ubogo dekle nima niti najmanjšega talenta in želi zasloveti z napadi na kristjane, ker je zelo verjetno, da ne bo imela nobenih posledic, to pa ne more biti tako in katoličani tega ne smemo dopuščati, zakon je enak za vse, in če kristjani ostanemo nezaščiteni, bo prišel čas, ko se bomo morali “zaščititi sami”, to pa je prav tako nevarno.

Prav tako še naprej obsojate imenovanje Dolores Delgado za generalno državno tožilko, ki je očitno nezakonito, saj je politično povezana s socialistično stranko (PSOE).

Po mojem mnenju Španija izgublja vse več demokracije, ko je generalni državni tožilec nekdanji minister, ko želi vlada prevzeti sodstvo, je jasno, da skuša vlada monopolizirati vso oblast, izvršilno, zakonodajno in sodno, to pa je okvir za vzpostavitev diktature.

Primer gospe Delgado je zelo resna kršitev zakona in jasno je, da lahko vlada krši zakon brez kakršnih koli posledic.

Zakaj je pomembno, da se upremo tem nezaslišanim dejanjem?

Če smo danes tam, kjer smo, je to prav zato, ker smo bili tiho, ker smo dovolili, da nas napadajo, žalijo, obrekujejo in krivijo za vse (med Neronom in današnjim predsednikom je veliko podobnosti).

In res kristjani nastavljamo drugo lice, vendar po mojem to ne pomeni, da smo neumni in da se pustimo pretepati, ampak naše drugo lice ne pomeni, da se predamo, ampak da zahtevamo, da nas ne napadajo, da ne uničujejo naših simbolov v slogu talibanov … in če jih, da je treba spoštovati zakon, kot bi ga spoštovali, če bi bili drugi žaljeni ali napadeni. To počnemo z zakonom v rokah.

Ali na vas še vedno pritiskajo in vam grozijo?

Vsak dan so mi grozili s smrtjo, vendar je sodnik (ženska) to potisnila ob stran. Če ne bi bila katoličanka in heteroseksualka, bi bila odgovorna oseba obsojena. Tudi mi smo bili večkrat napadeni, toda če sledimo Kristusu, moramo vedeti, s čim se soočamo, in priznam, da smo zelo ponosni, saj če nas nekateri ljudje žalijo in preganjajo, to pomeni, da delamo dobro, sicer bi me skrbelo.

Katere druge fronte imate odprte?

Na stotine od njih smo zelo vztrajni borci in ne odnehamo, ker smo prepričani, da bo na koncu resnica zmagala in da nas bo osvobodila. Vsakdo, ki napada življenje (od spočetja do naravnega konca), versko svobodo in družino, se zaveda, da bo imel opravka z nami, mi pa smo zelo vztrajni.

Kako lahko ljudje sodelujejo z vami?

V mnogih pogledih je molitev bistvenega pomena. Potrebujemo pa tudi finančno pomoč, saj ne prejemamo nobene pomoči ali subvencij, zato smo lahko popolnoma neodvisni. Prosimo, da nas obvestite tudi o primerih, ko želijo ljudje uničiti križ ali ko pride do nepravilnosti pri kaznivem dejanju splava…..

Vsaka pomoč je dobrodošla, še toliko bolj v teh težkih časih.

Vsi imamo otroka ali vnuka, ki ga želijo indoktrinirati v šoli, nečakinjo, ki jo želijo prisiliti v splav, starša ali starega starša, ki ga želijo likvidirati z evtanazijo, da bi prihranili pri pokojninah … Krščanski zagovorniki vam bodo vedno na voljo, saj moramo, kot je rekel sveti Avguštin, moliti, kot da je vse odvisno od Boga, in se boriti, kot da je vse odvisno od nas.

 

 

 

Javier Navascués je namestnik direktorja časopisa El Correo de España. Radijski in televizijski voditelj, govornik in scenarist. Trenutno vodi blog na prestižnem portalu InfoCatólica in občasno sodeluje v oddajah Somatemps, Ahora Información, Español Digital in Radio Reconquista v Dallasu v Teksasu. Sodeluje z Mednarodnim združenjem Janeza Pavla II.

Ta članek je bil prvič objavljen na portalu EL CORREO DE ESPAÑA, našem partnerju v EVROPSKEM MEDIJSKEM SODELOVANJU.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj