Piše: C.R.

V fizičnem napadu levičarskih skrajnežev je bil ranjen poslanec AfD, kar je za nemško javnomnenjsko industrijo vredno kvečjemu obrobne pozornosti. Predstavljajte si ogorčenje, če je v primeru napada domnevni storilec pripadnik desnega spektra, žrtev pa levičar ali priseljenec. Levičarsko nasilje je v Zvezni republiki Nemčiji očitno postalo sprejemljivo.

Incident se je zgodil v ponedeljek v saškem mestu Bautzen. Poslanec AfD Karsten Hilse je bil na stojnici svoje stranke, ko sta dva neznana mlajša moška prevrnila postavljeno zastavo AfD. Sedeminpetdesetletni politik je skuišal to preprečiti. Vendar sta moška, ki naj bi pripadala levičarskemu ekstremističnemu spektru, udarila Hilseja, ki je padel na tla. Ko je poslanec AfD ponovno vstal, se je ponovno postavil po robu nasilnežema. Moška sta ponovno udarila Hilseja, ki je bil po navedbah policije z lažjimi poškodbami odpeljan v bolnišnico.

Poslanec AfD Malte Kaufmann je svojemu kolegu na Twitterju zaželel hitro okrevanje: “Še en napad na politika AfD. Svojemu kolegu Karstenu Hilseju želim čimprejšnje okrevanje. Upajmo, da bodo storilci identificirani. Sovraštvo, ki ga Antifa in različne skupine vzbujajo, vedno znova obrodi sadove. Ne bomo se pustili ustrahovati.”

V zadnjih letih se je močno povečalo število napadov na predstavnike AfD. Na statističnem portalu Statista je za leto 2020 navedenih 694 kaznivih dejanj zoper predstavnike AfD. S precejšnjim zaostankom sledijo Zeleni (206 kršitev), CDU (189 kršitev) in SPD (169 kršitev). Leta 2020 je bilo storjenih več kaznivih dejanj proti predstavnikom AfD kot proti predstavnikom Zelenih, CDU in SPD skupaj.

 

Članek je bil prvič objavljen pri ZUR ZEIT, našem partnerju v EVROPSKEM MEDIJSKEM SODELOVANJU.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj