Piše: C.R.

Po poročanju dnevnika Österreich naj bi bil ta konec tedna v mošeji na dunajski Buchengasse in Favoriten gost “islamist iz kamene dobe” iz Bosne. Avstrijskih oblasti to ne moti – kot je znano, je človek modrejši šele za nazaj, kar je dokazal tudi napad na dan vseh duš leta 2020 v bermudskem trikotniku, kjer se vnaprej ni upoštevalo, da se je napadalec pred tem v tujini oskrbel s strelivom – posledica so bili štirje mrtvi.

Nežim Halilović, pridigar, ki bo v teh dneh odpotoval na Dunaj, ima izjemen življenjepis: poveljnik 4. muslimanske brigade v vojni v Bosni, ki je odgovorna za posebno hude vojne zločine, “podporne mreže” z nemškima radikalnima salafistoma Pierrom Voglom in Muhamedom Ciftcijem, od njega pa je prišel tudi poziv k umoru Judov: “Musliman, služabnik Alaha, za mano je Jud, pojdi in ga ubij.”

Ob vsem razumevanju za globoko vero in verske korenine bi morala Avstrija dvakrat premisliti, preden takšne ljudi sprejme na javna srečanja – tudi zato, ker se je morala Evropa v zadnjem desetletju sprijazniti z neštetimi terorističnimi napadi radikalnih islamistov, ki so bili posledica nenadzorovanega priseljevanja radikalno usmerjenih muslimanov. Skrajni čas je, da sprejmemo drastične ukrepe (prepovedi naglavnih rut so le kozmetične): prepovedati salafistične pridige zaradi ogrožanja javne varnosti. Zaprtje vseh radikalnih mošej. Nadzor potencialnih morilcev.

Glede na to, da se na primer DÖW nenehno zavzema za boj proti antisemitizmu, je od te institucije slišati razmeroma malo o radikalni islamistični sceni. Namesto tega skrbno dokumentirajo korporativne študente in desničarske medije, medtem ko brezbrižno spregledajo resnične grožnje. Ali z besedami Arika Brauerja: “Če me kdo ubije na ulici, to zagotovo ne bo eden od teh sabljačev. Toda četrt milijona Arabcev bi nas Jude najraje videlo na dnu Sredozemskega morja. In predstavljajo nevarnost za antisemitizem.” Bolj jedrnato in pravilno tega ni mogoče povedati.

 

Ta članek je bil prvič objavljen v časopisu ZUR ZEIT, našem partnerju v EVROPSKEM MEDIJSKEM SODELOVANJU.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj