Piše: Bogdan Sajovic

Levičarska teroristična tolpa BLM v sodelovanju z ostalimi levo-liberalnimi prebujenci nadaljuje s kampanjo uničevanja britanske kulturne dediščine in tradicij. Blaznost se širi vse hitreje in ni videti, kdaj bo konec te norosti.

Na tapeto poblaznelih levičarjev sta v teh dneh prišla tudi slavna pomorščaka admiral lord Nelson in sir Francis Drake, z njima pa še filantrop Thomas Guy. BLM zahteva, da se ostranijo njihovi kipi in ostala spominska obeležja, češ, da so bili izpričani rasisti, zaradi česar njih kipi povzročajo bolečine in občutek strahu nebelemu prebivalstvu Velike Britanije.

Draku, ki se je vpisal v britansko zgodovino z uspešnim bojevanjem proti Španiji in več raziskovalnimi odpravami, očitajo, da je bil v mladih letih član posadk na nekaj ladjah, ki so prevažale sužnje preko Atlantika, kar je bila v tistem času sicer povsem običajna in legalna trgovina.

Najslavnejšemu britanskemu pomorščaku lordu Nelsonu očitajo, da je v nekem njegovem pismu »razviden pozitiven odnos« do plantažnikov na Karibih, kar je po mnenju prebujencev zadosti velik »zločin«, da je treba Nelsona izbrisati iz britanske zgodovine.

Thomas Guy, ki je obogatel z različnimi investicijami in potem svoje premoženje porabil za gradnjo bolnic, ubožnic, šol in javnih zgradb, pa je po mnenju »prebujenih« obsedencev storil neodpustljiv zločin, ko je za poplačilo dolga od enega svojih upnikov sprejel delnice »Južnomorske družbe«, ki je med drugim trgovala tudi s sužnji. Čeprav je delnice kmalu prodal naprej, je to po mnenju BLM neizpodbiten dokaz rasizma, zaradi katerega si tudi Guy skupaj z Drakom in Nelsonom, zasluži izbris iz zgodovinskega spomina.

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj