Piše: Bogdan Sajovic

Gimnazija v angleškem Birminghamu je pred kratkim pokleknila pred pritiskom muslimanskih staršev in ukinila pouk »ozaveščanja« o LGBT.

Zadnjih nekaj let po vsej zahodni civilizaciji progresivni levo liberalni obsedenci vsiljujejo prebujensko agendo v vseh aspektih družbe. Šole so še posebno na udaru prebujencev; pri tem jim je v veliko pomoč, da je tudi velik del učiteljev politično levo liberalno usmerjen. Vsiljevanje teorij spola in »ozaveščanje« o LGBT je med najpogostejšimi temami, ki jih progresivci vsiljujejo v kurikulum. Proteste staršev v najboljšem primeru ignorirajo, še raje pa jih zavrnejo z etiketiranjem s homofobi in nazadnjaki. Razen, če gre za muslimane, kar dokazuje primer iz Birminghama.

Kakšnih 400 muslimanskih staršev je torej podpisalo zahtevo, naj šola nemudoma preneha njihove otroke siliti z »ozaveščanjem« glede LGBT. In šolski svet jim je ugodil brez besed. Nobenega opletanja z homofobi ali nazadnjaki, nobenega arogantnega blebetanja, da naj se starši sprijaznijo z napredkom in »moderno družbo 21. stoletja«. Šola je tiho in ponižno odstranila sporno temo iz kurikuluma. Tiho so bili tudi vsi tisti, ki se sicer zelo radi oglašajo ob podobnih primerih- šolski sveti, županstvo, ministrstvo za šolstvo, progresivni mediji, lokalni levičarski politiki, vsi mogoči nevladniki… Edino humanist.uk je na spletni strani objavi kratko in zelo sterilno notico, da so »zaskrbljeni«, notico, ki jo je komaj kdo opazil.

Primer iz Birminghama dokazuje, da tudi v utopičnem progresivnem vse vključujočem mišljenju obstajajo prvo in drugorazredne »zatirane manjšine«, dokazuje pa tudi, da ni mogoče istočasno uvažati migrante tretjega sveta ter graditi »napredno družbo 21. stoletja«.