Piše: C.R.

V Italiji se je levičarska utopija dobrodošlic že zdavnaj sprevrgla v večkulturno nočno moro. Italijo so skoraj preplavile uporniške mladinske “otroške tolpe”, večinoma (severno)afriškega porekla.

Tokrat je prizadelo priljubljeno letovišče ob Gardskem jezeru Peschiera del Garda. Približno 1500 mladih se je prek storitve TikTok organiziralo pod rasističnim sloganom: “Prišli smo, da si vzamemo nazaj Peschiero”. In to prav na italijanski praznik.  Žalostni rezultati- napadi na turiste, spolni napadi, zabave, ki so ušle izpod nadzora. Po družabnih omrežjih trenutno krožijo zastrašujoči videoposnetki. Nemiri so v Italiji nemudoma sprožili razpravo o neuspešnem povezovanju.

Številni mladi iz Severne Afrike, stari med 12 in 20 let, naj bi z vlakom pripotovali iz severnoitalijanskih mest, kot so Milano, Brescia in Bergamo.

Divjanje migrantov

Šokirani očividci, pa tudi policijski zapisniki poročajo o večkulturnem rasizmu in seksizmu. Slišati je bilo vzklike “To je Afrika” in “Bele ženske nimajo tu kaj početi”. Na koncu se je organizirana zabava na plaži pod vplivom alkohola in drog izrodila, množica mladih je blokirala ceste, skakala na avtomobile, blokirana je bila tudi železniška proga. Inventar restavracij je bil uničen, izložbe trgovin razbite. Prihajalo je do množičnih pretepov in zabadanj. Policiste so obmetavali s kamenjem in steklenicami. Šele po nekaj urah se je množica razšla.

Otipavanje deklet

Po poročanju časnika La Repubblica je bilo na vlaku spolno nadlegovanih najmanj pet 16- in 17-letnic. Nato je pritožbe vložilo še deset žensk.

Prišlo je tudi do spolnih napadov na ženske. Prestrašene ženske so poročale: “”Bila je gneča in zelo vroče. Morali bi izstopiti z vlaka. Vendar so nam to preprečili s sprožitvijo alarma. Šli smo skozi več vagonov in na poti so se nas povsod dotikali,” je dejala ena izmed žrtev: “Izbruhnila sem v jok in doživela napad panike.”

Napadeni policisti

Vedno znova je bilo slišati glasne vzklike “To je Afrika”, ob katerih so migranti mahali z zastavami svojih afriških držav izvora. Poklicane policiste so obmetavali s kamenjem in steklenicami. Šele po nekaj urah se je množica razšla.

Vir: UME