Piše: C.R.

Znano je, da pri vstopu v Nemčijo ni nujno, da predložite veljavne dokumente. Namesto potnega lista ali veljavnih dokumentov je treba le izgovoriti čarobno besedo “azil” in v hipu ste “begunec” s pravico do all-inclusive wellness paketa v deželi rasistov, nevernikov in svinjoljubov.

Kaj pa, če “oseba, ki išče zaščito”, ne more opraviti napornega pobega in želi, da bi jo z letalom prepeljali naravnost v izbrano destinacijo Nemčijo? Pri tem se lahko pojavi tudi kakšen hrošč: na primer v Afganistanu, ko zapuščate državo. Kajti, kot je običajno, pred vkrcanjem na letalo potrebujete potni list. Kaj pa, če ga nimate? Potem ga preprosto kupite. Kaj pa, če nimate denarja? Ni problema, potem vam bo nemška “organizacija za pomoč Mission Lifeline” z veseljem pomagala.

“Želite reševati ljudi?” vpraša organizacija za pomoč Misija življenjska linija. Ta zbira denar, da bi družinam v Afganistanu zagotovila dokumente, ki jih potrebujejo za odhod iz države. Kar zveni dvomljivo, kaže na dilemo počasne nemške evakuacijske misije,” piše WELT . Tu pa je še poziv Axla Steierja iz “Misije Lifeline”, ki je v ponedeljek nagovoril javnost:

“Pri vsakem reševanju so potrebni potni listi. Zdaj lahko kupite potne liste za te družine. Stroški znašajo 610 EUR na dovolilnico. “Društvo s sedežem v Dresdnu je zaslovelo predvsem z “reševalnimi akcijami na morju” v Sredozemlju. Islamizacija Nemčije je za te ljudi očitno še posebej pomembna. Zdaj organizirajo tudi evakuacijo nekdanjih pripadnikov lokalnih sil iz Bundeswehra ter civilnih organizacij in njihovih družin iz Afganistana. In zdi se, da jih je vedno več. Najde se tudi kakšen teroristični osumljenec ali kosi zlata, ki so jih že deportirali iz Nemčije in so se zdaj nenadoma “vrnili”. Da bi jih spet nahranili.

Afganistan in sosednje države za vstop ali izstop zahtevajo potne liste

Tiskovni predstavnik zveznega ministrstva za zunanje zadeve je v ponedeljek na zvezni tiskovni konferenci napovedal, da bodo tako talibani kot sosednje države od lokalnega osebja zahtevali veljavne potne liste. No in kaj? Ali jim Nemčija ali EU ne moreta biti za zgled? Zakaj, prosim, potni listi, saj jih je tako lahko izgubiti?

Mnogi Afganistanci nimajo takšnega dokumenta. Steier je na Twitterju povzel “paradoksalne razmere”: “Katastrofa je, da za beg pred talibani potrebuješ talibanski potni list.” Zelo paradoksalno, kajne? Kvečjemu je še bolj paradoksalno, da se je narod s 40 milijoni prebivalcev in dobro opremljeno vojsko s 300.000 vojaki predal 70.000 talibanskim borcem.

Njegov oglas na Twitterju se zdi dvomljiv, nadaljuje WELT, saj kupujejo potne liste; to zveni kot nezakonit posel. Vendar pa se akcija, kot zagotavlja Steier, nanaša na uradne dokumente, zagotavlja WELT. Stroški ne bi nastali le zaradi izdaje potnih listov pri organih v Kabulu. Misija Lifeline mora plačati tudi za “agencijo za potne liste in vizume” na kraju samem, ki nadomešča lokalne organe pri oblasteh, pojasnjuje Steier.

Prijetni ljudje iz “agencije za potne liste in vizume”, ki celo stojijo v vrsti za “lokalno osebje”! In vse to za prosjačenje nekaj sto evrov – če ne želite pomagati z donacijo, morate biti res grozen človek.

Vir: unser-mitteleuropa.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj