Piše: C.R.

V Bolzanu je migrant napadel varnostnika, ogrožal življenja nekaterih državljanov, brcal in udarjal policiste, konec septembra pa je s topim predmetom napadel in hudo poškodoval moškega. Potem ko je ta nezavesten obležal, ga je oropal.

36-letnega Pakistanca, ki živi v Bolzanu in naj bi bil odgovoren za več hudih kaznivih dejanj, storjenih v južnotirolski prestolnici v zadnjih mesecih, so ujeli in odpeljali v zapor. Obtožen je storitve hudih kaznivih dejanj, kot so grožnja in nasilje nad policistom, huda telesna poškodba in rop z obremenjujočimi okoliščinami. Nasilni osumljenec je tudi povratnik, saj je bil v zadnjih petih letih že obsojen.

Julija lani je na trgu Piazza Verdi v Bolzanu najprej napadel varnostnika, nato pa še štiri policiste oddelka bolzanske policijske uprave, ki so varnostniku priskočili na pomoč.

Konec septembra je prav tako v Bolzanu sredi dopoldneva z brcami in topimi predmeti napadel moškega in ga hudo poškodoval. Ko je moški nezavesten obležal, mu je iz žepa ukradel nekaj sto evrov. Popoldne istega dne je zelo nasilno, z uporabo topih predmetov, vključujoč palico, napadel še enega moškega.

Karabinjerji in policija so mu bili na sledi, dokler ga v zadnjih urah ni našla vojska, ko se je sprehajal po središču mesta. Odpeljali so ga v vojašnico in opravili običajen postopek fotografskih podatkov, od koder je odšel neposredno v naslednjo stavbo, zapor …

Vir: Vox News

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj