Piše: C.R.

Celo BILD lahko nad ministrico za družino in mladino Liso Paus le “zmajuje z glavo”. Njeno ministrstvo uporablja uradni logotip in se financira iz davkoplačevalskega denarja, otrokom na internetu, ki jih Pausova poskuša prepričati, naj si “zapomnijo”: sploh nisem deklica. Ali: sploh nisem fant.”

Dobesedno piše na “mavričnem portalu” (čeprav se zeleno-levičarsko ministrstvo na mesijanski način vidi kot “informacijska platforma za skupnost LGBTIQ*”):

“Ali ste zelo mladi? Ali še niste v puberteti? Potem lahko jemljete zdravila za preprečevanje pubertete… Tako boste imeli več časa za razmišljanje. In lahko razmišljaš v miru: Katero telo mi ustreza?”

AfD: “Škodljiva manipulacija”

Ostro kritiko je izrazila namestnica tiskovne predstavnice zvezne stranke AfD Mariana Harder-Kühnel:

“Otroci bi morali zavirati razvoj svojih spolnih značilnosti, da bi lahko spremenili svoj biološki spol. Vlaganje takšnih idej v glave otrok, na katere je lahko vplivati, je skrajno neodgovorno in nevarno za njihovo nadaljnje fizično in psihično stanje tudi v odrasli dobi.”

“Težka prekinitev redne rasti”

Tudi Jakob Maske iz strokovnega združenja pediatrov opozarja: “Menim, da je napačno, če se preprosto priporoča vsesplošno uporabo zaviralcev pubertete. To so zelo močna zdravila, običajno hormoni, ki ne vplivajo le na razvoj sekundarnih spolnih znakov, ampak lahko tudi poslabšajo rast kot celoto.” S tem posegate v redni ritem rasti, ki ga je težko prekiniti.

Vir: UME