Piše: C.R.

Da so moški, moškim podobne, raznolike ali »nenosne osebe«, ki menstruirajoče osebe imenujejo “ženske” (beseda, ki je postala tako slabšalna kot “mati” namesto “nosilka”), zavržni seksisti, je dobro znano. Tako kot so vsi, ki uporabljajo zlobno besedo N, rasisti. Verjetno pa ni tako znano, da so menstruirajoči ljudje (ki jih mačisti imenujejo “ženske”), lahko tudi seksistične (ali so to seksisti ali praktiki seksizma?).

Zdaj je to morala izkusiti tudi pevka Adele, ki je zaradi svoje odkrito izražene spolnosti doživela pravi vihar sramotenja. Britanska umetnica se je med podelitvijo nagrad Brit Awards označila za “žensko”. Poleg tega je kot zaprisežena ženska komentirala nagrado za umetnika leta, ki je bila razglašena za spolno nevtralno, z besedami “Rada sem ženska”. To je bila očitno seksistična izjava, zlasti za tiste, ki se še niso odločili za svoj spol.

Triintridesetletnica, ki se vidi tudi kot umetnica (uporabila je žensko obliko!), je sicer osvojila tri najpomembnejše nagrade: poleg spolno nevtralne nagrade za nebinarno umetnico leta je njen povratni singel Easy on Me prejel tudi nagrado za pesem leta, spremljevalni album 30 pa nagrado za album leta.

Nebinarna nagrada

Komentar, zaradi katerega je skupnost “prebujencev” tako razburjena, so sprožile nagrade Brit Awards, ki so spolno nevtralne, potem ko je bil »spolno nebinarni« umetnik razburjen zaradi kategorizacije nagrad na moške in ženske zmagovalce. Leta 2021 se je “nebinarni” glasbenik Sam Smith namreč počutil izključen tako iz moških kot tudi ženskih kategorij. Organizator nagrad se je nato čutil dolžnega ukiniti kategorije in ponuditi le skupno nagrado za vse spole in spolno podobne osebe (umetniške figure ali karkoli že kdo želi biti). To pa morda ni preveč všeč umetnikom, ki so se že odločili, da bodo moški ali ženska (kot Adele), saj se njihove možnosti za nagrado vsaj prepolovijo.

Med zahvalnim govorom v londonski areni O2 Arena je Adele navdušeni množici dejala, da razume spremembo imena, a je “še vedno rada ženska in umetnica”. S tem je bila nenadoma razglašena za “TERF” (= trans-izključujoča radikalna feministka), kot poroča FAZ.

Spolno travmatizirana Adele je praznovala aktivno kesanje

V znak kesanja je Adele nato slavila v londonskem gejevskem klubu “Heaven” v okviru zabave “G A-Y Porn Idol”, kjer je plesala ob drogu. Dejstvo, da je še vedno kazala svoje komaj pokrite sekundarne spolne znake, je očitno znak hude travme, ki jo je kot binarna TERF oseba doživela na podelitvi nagrad, na kateri prevladujejo nebinarna, queer, LGTBQIA2S+ in BLM-skupnost.

Srd zaradi izraza “mlada dama”

Tudi Christoph von Marschall, diplomatski dopisnik uredništva časopisa Tagesspiegel, se je moral naučiti, da se “ženske” ne smejo imenovati na ta način, tj. na spolno specifičen način – in vsekakor ne kot “mlada dama” – ampak na spolno nevtralen način kot “menstruirajoča oseba”. V nekem članku je menstruirajočo osebo nemškega zunanjega ministra dejansko označil za “mlado damo”, zaradi česar si je prislužil srd prebujencev.

Vir: Transdanubian

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj