Piše: UME

Samo oktobra je v Nemčijo prek Belorusije in Poljske brez dovoljenja prišlo skoraj 4900 ljudi s kriznih območij, kar je več kot dvakrat več kot septembra, poroča BILD. In ker “sodelovanje” med Lukašenkom, tihotapci in EU tako dobro deluje, se bodo tihotapske dejavnosti kmalu povečale na 55 letov na teden z Bližnjega vzhoda v Minsk. To je približno dvakrat več letal kot prej.

Okrožje Minska postaja “mali Bagdad”

Beloruski novinar Tadeusz Giczan je na Twitterju zapisal, da se okrožje Nemiga v Minsku že spreminja v “mali Bagdad”. Od tu migranti potujejo v Nemčijo – prek Poljske. Mednarodno letališče Minsk je včeraj objavilo nov zimski vozni red, po katerem bo vsak teden v Minsk letelo najmanj 55 letal z Bližnjega vzhoda.

“Skupinski vizumi” naj bi se spopadli z navalom

V drugem tvitu Giczan poroča o tako imenovanih skupinskih vizumih, ki jih zdaj izdajajo oblasti v Minsku, saj sicer navala na vizume ni več mogoče obvladati.

Tako deluje beloruska prevara

Kot so nam sporočili iz dobro obveščenih krogov, tihotapska prevara deluje takole: Migrant mora plačati varščino (nekaj tisoč evrov ali dolarjev), ki se ob odhodu odvzame. To potnika ne moti, saj je ta znesek del trgovine (očitno je to pristojbina za Beloruse). Za njih je to prednost, saj v primeru neuspešnega “pobega” na Poljsko “ubežnika” pošljejo nazaj v domovino z denarjem iz varščine. Belorusi v nobenem primeru ne obdržijo »bisera«.

Mednarodna tihotapska mafija in EU – na van der Leyen se lahko zanesemo

Kot je naše uredništvo že večkrat poudarilo, si EU na vse pretege prizadeva, da bi Evropo preplavili neevropejci (predvsem muslimani), ki so ji kulturno tuji. Tudi med krizo Corona niso nagnjeni k zapiranju zunanjih meja. In še huje:

Vsi spodobni voditelji držav, ki vztrajajo pri spoštovanju schengenskih predpisov, so demonizirani.

Države s schengenskimi zunanjimi mejami ne prejemajo podpore za gradnjo mejnih objektov. Bruselj takšne prošnje hladno zavrača.

Ravno nasprotno: Bruselj sovraži, da se nepovabljeni vsiljivci vrnejo nazaj, kot hudič sovraži sveto vodo. To je tudi razlog, zakaj je EU zamrznila 90 milijonov evrov za agencijo Frontex zaradi “povratnih ukrepov”.

Evropski parlament zdaj zahteva, da mejna straža zaposli opazovalce temeljnih pravic (!). Do takrat bodo sredstva agencije Frontex ostala zamrznjena. Pustite, da se vam raztopi na jeziku. Opomba: Naše uredništvo trenutno pripravlja članek o tej pošastnosti.

Video https://twitter.com/i/status/1454419162919538688

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj