Piše: C.R.

Kako lahko okoljsko ozaveščeni državljan poleg vožnje z e-avtomobilom ali kolesom zmanjša svoj ekološki odtis? Manj pretakanja ali tako, da niste ves čas na spletu? Ali manj potovanj na dolge razdalje? Daleč od tega! Pri seksu v spalnici je še vedno veliko prostora za izboljšave. Izgleda takole:

Med ljubljenjem je lahko veliko plastičnih ali nezdravih stvari: kondomi, spodnje perilo, lubrikanti ali spolne igrače – številni izdelki vsebujejo sporne sestavine, kot so mehčalci in mineralna olja.

Trajnostna kontracepcija: veganski kondomi

Na primer kondomi. Konvencionalne gume temeljijo na lateksu in kavčuku, ki se v revnih državah pogosto proizvajata v slabih delovnih pogojih in brez upoštevanja okolja. Vendar se ponudba veganskih in celo CO2 nevtralnih kondomov na trgu nenehno povečuje; med znanimi blagovnimi znamkami sta Einhorn in Fair Squared. Toda tudi industrijski velikani, kot je Durex, so se z “Durex Naturals” podali na pot okolju prijaznih izdelkov in se prilagodili povečanemu povpraševanju, poroča style.yahoo.com.

Lubrikantni geli z aloe vero drsijo po okolju prijaznih

Lubrikant je za mnoge pare nepogrešljiv pri zabavi v postelji. Če želite uporabiti ekološko alternativo, lahko v partnerja drsite na okolju prijazen način, na primer z gelom aloe vere, ali pa si priskrbite rastlino, ki ji po potrebi odrežete liste. Obstaja pa tudi lubrikantni gel v kakovosti naravne kozmetike. Kdo se lahko temu upre?

Če se želite popolnoma posvetiti zelenemu seksu, se lahko v spalnici odpoveste običajni posteljnini ter izberete ekološke blagovne znamke in tkanine za spodnje perilo in podobno. Prosimo, da se vzdržite podvezic, laka in vibratorjev! In kdo pravi, da homoerotika brez analnega dilda iz plastike ne more biti mravljinčasta? Točno tako.

Vir: UME

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj