Piše: Álvaro Peñas

Intervju s Polonio Castellanos, predsednico organizacije Christian Lawyers. Organizacija za zaščito kulture življenja, družine in verske svobode, ki obsoja tudi primere indoktrinacije z ideologijo spola v šolah, ki so vse pogostejši.

Zadnji škandal z indoktrinacijo z ideologijo spola se je zgodil v Castellónu. Kako ste izvedeli za to zadevo?

Vse se je začelo pred dvema tednoma, ko nas je poklicala ena od srednjih šol v Castellónu, in sicer oseba, ki ne želi, da bi njeno ime prišlo v javnost, ker so na srednjo šolo prihajale knjige (na skupno enajst srednjih šol), ki jih je poslal mestni svet in katerih vsebina je bila resnično barbarska. Najprej smo raziskali, katere knjige so dobili, in ugotovili, da to niso bile knjige, povezane z nobenim šolskim predmetom, ampak povsem ideološke knjige, za njihovo razdeljevanje pa mestni svet nima pooblastil.

Kakšna je vsebina teh knjig?

Vse so ideološke, tiste bolj reprezentativne so bolj politične, tiste manj reprezentativne pa obravnavajo spolnost na umazan in odvraten način.

Kateri otroci lahko dostopajo do teh vsebin?

Otroci od enajstega leta starosti dalje, od prvega letnika ESO (obvezno srednješolsko izobraževanje: sestavljeno je iz štirih šolskih let, ki se običajno zaključijo med 11. in 12. ter 16. letom starosti).

Ali so bile te vsebine namenjene šolskim knjižnicam ali pa so bile namenjene razdeljevanju učencem?

To še vedno ni povsem jasno, saj smo ukrepali zelo hitro.  Še isti dan, ko smo bili obveščeni, smo vložili pritožbo, naslednji dan pa je sodnik ugodil naši zahtevi za sprejetje preventivnih ukrepov in prepovedal distribucijo knjig. Glede na ideološko pristranskost socialistične in komunistične vlade Valencijske skupnosti, kjer tožilstvo podpredsednico Mónico Oltra obtožuje prikrivanja spolne zlorabe mladoletnice s strani njenega nekdanjega moža, in mestnega sveta Castellóna, ki je odločen podreti križ, menim, da so bile te knjige namenjene za razdeljevanje med otroke.

Ali te knjige pripadajo skupinam ali ljudem, ki so politično povezani z mestnim svetom? Je to del posla ideologije spola?

Mislim, da je tako. Ko so nas poklicali iz Castellóna, sem najprej odšla v “La Casa del Libro” , da bi poiskala nekaj od 32 naslovov, a jih ni bilo. Pojasnilo, ki sem ga dobila, je bilo, da knjig skoraj ni več v nakladi, ker jih praktično nihče ne kupuje. Med knjigami je tudi knjiga anarhista iz CNT, knjiga socialista s prologom nekdanjega predsednika Zapatera, knjiga združenj LGBT itd. Vse iz istega ideološkega sektorja.

Vendar je nov sodnik odpravil varnostne ukrepe in knjige se razpošiljajo.

Sodnik, ki je prepovedal distribucijo knjig in ki ga je podpiralo tožilstvo, je nadomeščal drugega sodnika. Ta sodnik se je prejšnji ponedeljek vrnil na delo in odpravil varnostne ukrepe, na primer z besedami, da ni dovolj dokazov, čeprav je mestni svet Castellóna predstavil celotno knjigo, eno najhujših. Knjiga na 400 straneh, v kateri je Katoliška cerkev nenehno napadana, s poglavji, kot so “hujskači v Vatikanu” ali “škof se sodomizira”.

Sodnik tudi pravi, da je mestni svet pristojen za javne šolske knjižnice, kar ne drži. Poleg tega morajo biti javne uprave v skladu s 103. členom ustave nevtralne in ne smejo zagovarjati političnih idej.  Kršena je tudi pravica staršev, da vzgajamo svoje otroke v skladu s svojimi verskimi, moralnimi ali etičnimi vrednotami, ne da bi katera koli uprava poskušala indoktrinirati otroke.

In kaj je zdaj naslednji korak?

Pritožili smo se na vrhovno sodišče v Valencii. Dokaz za to so te knjige, ki smo jih razdelili po šolah, in svetnik iz Castellóna, ki je ponosno poziral s knjigo, ki govori o receptih s semenom. Knjigo, katere vsebina je že znana in ki je po njenem mnenju primerna za otroke, stare 11 let. Zoper njo smo vložili tudi pritožbo zaradi verjetnih kaznivih dejanj sprenevedanja, kaznivih dejanj iz sovraštva in spolnega izzivanja ter logično zahtevali njen odstop. Upamo, da nam bo sodišče pritrdilo in da bo pravici zadoščeno.

Medtem ko je prepoved veljala, je levica vodila kampanjo, v kateri je hvalila “dobro”, ki ga te knjige prinašajo otrokom.

Kaj dobrega lahko naredijo otroku, če mu povedo, da je najboljše mesto za seksanje v semenišču. Ali pa še ena knjiga, ki pripoveduje, kako seksati z drogami in o različnih vrstah drog. To ne koristi ne otrokom ne homoseksualcem ne komu drugemu.

Kako so se odzvala združenja staršev v Castellónu?

Covapa, združenje staršev valencijske skupnosti, ki vključuje približno 300.000 družin, nam je povedalo, da jim od pandemije ni bilo dovoljeno imeti sestankov ali poznati vsebine, zato tisti, ki želijo vsiliti to ideologijo, počnejo, kar hočejo.

Ali poznate še kakšne podobne primere?

Težava je v tem, da se starši v mnogih primerih ne zavedajo, kaj učijo svoje otroke. Kot sem že povedal, je veliko šol, v katere starši od začetka pandemije ne smejo vstopiti.

Še en podoben primer, v katerem so bili uporabljeni previdnostni ukrepi, ki smo jih zahtevali, je bil primer v mestu Getafe. Mestni svet je objavil priročnike o spolnosti, ki so bili polni ideologije, in uspelo nam je ustaviti njihovo širjenje.

Drug znan primer je bil učitelj biologije, ki je bil suspendiran v Alcalá de Henares, ker je dejal, da obstajata samo dva spola. Tako se vse skupaj ujema, biologija je izločena, ideologija pa uvedena. Tu nam je uspelo doseči, da je bil ponovno uveden na delovno mesto, in vložili smo tožbo, ki je bila sprejeta v obravnavo, proti odgovornim za njegovo izključitev.

Ali poznate zakon, ki so ga sprejeli na Madžarskem, da bi preprečili takšne stvari?

Da, poznam ga, res pa je, da sem zaljubljena v Poljsko in Madžarsko. Delata prave stvari in branita svoje otroke, saj gre pri tej ideologiji predvsem za ubijanje človeka. Želijo svet kot v filmu “1984”, orwellovsko družbo, v kateri so ljudje sami in izolirani, v strahu in pod stalnim nadzorom, kjer ne smeš povedati določenih stvari. Resnica je, da jim ni mar za ženske, ni jim mar za otroke in ni jim mar za moške, edino, kar jih zanima, je njihova ideologija, da ostanejo na oblasti in uničujejo ljudi.

Vir: El Correo de  España

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj