Piše: Álvaro Peñas

Romanowski komentira sodbo Sodišča Evropske unije (SEU), ki je včeraj Poljski naložilo kazen v višini milijon evrov na dan, dokler ne bo suspendirala disciplinskega senata vrhovnega sodišča.  EU je julija lani ocenila, da je organ v nasprotju s pravom EU, in izdala začasne ukrepe, za katere je danes navedla, da jih je treba upoštevati, “da bi preprečili resno in nepopravljivo škodo” pravnemu redu EU in njenim “vrednotam”.

Evrokrati ne popuščajo v svojih poskusih zatiranja poljske nacionalne identitete in sprožajo še en udarec proti naši domovini. To je že neke vrste napad na našo suverenost in poskus izsiljevanja popolne poslušnosti. Ne mine teden, da iz Bruslja ne bi slišali poskusov destabilizacije našega pravnega sistema in političnih razmer na splošno. Smo sredi spora in na kocki je naša neodvisnost. Ta nezakonita kazen je dokaz, kakšno EU si želijo evrokrati, EU, ki je pokvarjena in katere cilj je uničenje neodvisnih držav. V skladu s pravom EU je pravosodje v pristojnosti držav članic. A Evropski komisiji je to vseeno, s sodbami spolitiziranega Sodišča EU pa jasno kaže, da bomo morali odslej za svojo suverenost plačevati. Ob upoštevanju te odločbe in zadeve Turow Evropska unija trenutno našo neodvisnost vrednoti na 1,5 milijona EUR na dan! Seveda to ni nič gotovega in čez trenutek se lahko izkaže, da bruseljskim elitam ni všeč dolžina predsedniškega mandata in da bodo pričakovale še kakšen milijon evrov na dan, dokler ne uvedemo vsiljenih sprememb.

(Ne)odločitve Sodišča EU, ki posegajo v pristojnosti poljskih oblasti, je treba ignorirati. To zahteva spoštovanje naše suverenosti in tistih, ki so se zanjo borili. Navsezadnje se razmere, v katerih se neizvoljeni in nedemokratični organi EU postavljajo nad poljsko družbo in blokirajo reforme proti njeni demokratični volji, slišijo kot abstrakcija, vendar imamo prav s tem opravka. Zahodne elite so znova začutile kolonialni klic, in čeprav so njihove družbe tiste, ki gredo v degeneracijo, znova trmasto poskušajo vsiliti svoje pokvarjene “resnice” drugim državam.

Vir: El Correo de  España

Prejšnji članekGeneracija identitete na Danskem odločno za trdnjavo Evropo
Naslednji članekPolonia Castellanos: “Pri ideologiji spola gre za ubijanje človeka”.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj