Piše: Andrej Sekulović

Danski identitarci so v nedeljo, 24. oktobra, ob stari trdnjavi Trekroner Fort v kopenhagenskem pristanišču razvili 200 kvadratnih metrov velik transparent »Zgradimo trdnjavo Evropo«, s katerim so opozorili na težavo množičnih migracij v Evropo in na potrebo po obrambi zunanjih mej evropske celine. Na svoji spletni strani je danska Generacija identitete zapisala: »Trdnjava, zgrajena leta 1828, je bila takrat namenjena obrambi Kopenhagna pred napadi iz morja. Včasih so bile težava flote tujih narodov, danes pa našo pozornost zahtevajo množične migracije, s katerimi se sooča Evropa«.

Danski identitarci opozarjajo, da se lahko ponovi leto 2015. »Mnogi bežijo iz Afganistana, na vzhodnih mejah Evrope je velik pritisk, v državah, kot sta Turčija in Iran, pa je na milijone ljudi, ki hočejo priti v Evropo«, so zapisali in dodali, da bo turški predsednik Erdogan prej ali slej migrantom odprl vrata v Evropo, da bo prišlo do novega kolapsa kakšne države tretjega sveta, ali pa do kakšnih drugih dogodkov, ki bodo migrantom nudili nove priložnosti, da pridejo v Evropo. Zato opozarjajo, da moramo biti pripravljeni na tovrstne nove izzive, ki bodo v prihodnosti še večji.

Generacija identitete je kritična tudi do EU politikov, ki namesto, da bi se posvečali varovanju zunanjih mej, raje razporejajo migrante po državah članicah in jim dajejo azil.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj