Piše: C.R.

Donald J. Trump je napovedal vojno vse obsežnejšim in drznejšim cenzurnim ukrepom velikih tehnoloških in medijskih kartelov in v ta namen ustanovil skupino Trump Media Technology Group – TMTG .

V sporočilu za javnost z dne 26. oktobra 2021 je Donald J. Trump podal naslednjo izjavo o ozadju in ciljih omenjene medijske ustanove:

»Izjava o skupini TMTG

Donald J. Trump, 45. predsednik ZDA

Prejšnji teden sem napovedal ustanovitev novega velikega podjetja, ki bo izzvalo prevlado velikih tehnoloških velikanov in velikih medijskih šefov. Danes želim podrobneje pojasniti, kaj počnem in zakaj. Pri tem podvigu mi gre za veliko več kot le za politiko. Gre za reševanje naše države.

Amerika je bila vedno narod bistrih, pogumnih in neodvisnih ljudi, ki so ponosni na svoje samostojno razmišljanje. Občudujemo vse tiste, ki se ne bojijo spregovoriti ali plavati proti toku. Nenadoma pa nas cenzurira in protežira majhna skupina samovšečnežev in samooklicanih sodnikov, ki se pretvarjajo, da vedo, kaj morajo vsi drugi misliti, reči, deliti in storiti.

Nikjer ni ta cenzura tako nevarna in nezaslišana kot v družbenih medijih, javnem prostoru našega časa. Videli smo, da so uglednim zdravnikom prepovedali dostop do platform, ker so nasprotovali zdravstvenim organom ali podvomili v trenutni politični diskurz. Videli smo znanstvenike, ki so bili uvrščeni na črno listo, ker so predložili dokaze, da se je pandemija začela v kitajskem laboratoriju. Videli smo, kako so bili ključni podatki o čezmorskih poslih Joeja in Hunterja Bidena – informacije, ki so jih volivci morali in si jih zaslužili vedeti – le nekaj tednov pred predsedniškimi volitvami neusmiljeno zatrti in izbrisani z interneta. In kot vsi vemo, smo videli, da so bile korporacije množičnih medijev učinkovito utišane.

Korupcije teh platform ni mogoče spregledati. V naši državi smo zdrsnili po “spolzkem pobočju” cenzure. Gre za vprašanja, ki so med najpomembnejšimi vprašanji našega časa, o katerih je Američanom vse bolj prepovedano razpravljati.

Ta agresivna cenzura in “kultura brisanja” nista le neameriški, ampak imata tudi neposredne posledice v resničnem svetu. Najbolj očitne so številne katastrofe, ki se dogajajo pod sedanjo administracijo: katastrofalen umik iz Afganistana, katastrofa na južni meji, divja inflacija in nočna mora socialistične porabe, če jih naštejemo le nekaj. V državi s svobodnim mnenjem in prostim pretokom informacij se nič od tega ne bi zgodilo – in nihče tega ne razume bolje kot ljudje, ki izvajajo cenzuro.

Toda zatiranje in brisanje informacij vpliva na našo državo tudi na bolj subtilne, a enako uničujoče načine. Koliko Američanov niti z besedo ne zaupa svojim politikom, medijem ali javnim zdravstvenim delavcem, ker zagotovo ne poznajo celotne zgodbe? Koliko navadnih državljanov zamerijo svojim sosedom, ker imajo občutek, da živijo v dveh popolnoma različnih realnostih? Koliko milijonov Američanov tiho nasprotuje vsem nesmislom, ki nam jih povzročajo, vendar vidijo trdo roko cenzorjev in sklepajo, da njihov lastni glas ne spremeni ničesar ali da se jim zdi cena za glasno nasprotovanje previsoka?

Nova doba cenzure je za našo državo katastrofa. Dnevi, ko smo lahko ostro in odkrito razpravljali, so bili veliko boljši, saj smo potem kot Američani lahko skupaj napredovali, ker so se vse strani zavedale, da so bili njihovi glasovi in najboljši argumenti slišani.

Bolj ko sem preučeval to težavo, bolj sem spoznaval, da bi za ponovno vzpostavitev svobodnega mnenja morala nastati nova velika platforma, ki bi se odločno zavzemala za zaščito živahnih razprav za vse strani. Ker je izgradnja nove platforme, ki bi bila popolnoma neodvisna od infrastrukture velikih tehnoloških podjetij, težavna in draga, bi moral biti projekt izjemno dobro financiran in zasnovan dolgoročno. Poleg tega bi morala takšna platforma v kratkem času pritegniti na milijone uporabnikov in ne bi sprejemala le republikancev, temveč tudi nestrankarje in demokrate.

To predstavlja mešanico izjemno težkih izzivov – in spoznal sem, da sem morda edina oseba v Ameriki, ki ima ustroj, sredstva, izkušnje in željo, da bi vse to uresničila. Prav to počnem zdaj, z istim borbenim duhom, ki je bil vedno del vzdržljivosti Američanov.

Da bi zaustavili cenzuro s strani velikih medijev, smo ustvarili široko platformo: TRUTH Social. Vabimo ljudi iz vseh političnih okolij in z različnimi stališči, da ponovno sodelujejo v veliki ameriški razpravi. Prav to je tisto, kar bi morala biti naša država. V nasprotju z velikimi tehnološkimi platformami ne bo prepovedi v senci (prikrite cenzure), zmanjšanja pasovne širine, denarne ukinitve in poigravanja z algoritmi za politično manipulacijo. Uporabnikov ne bomo uporabljali kot laboratorijske podgane za družbene poskuse ali alternativne poglede kot oznako “dezinformacije”. Svojih sodržavljanov ne bomo utišali samo zato, ker se morda motijo – ali še huje, ker bi verjeli, da Američani ” ne prenesejo resnice”.

TRUTH Social bo tako svoboden, dinamičen, živahen in raznolik kot Amerika sama. Vendar je to šele začetek naših načrtov. Trumpova medijska in tehnološka skupina bo ponudila tudi storitev pretakanja videoposnetkov na zahtevo, ki bo konkurirala vse večji ”kulturi izbrisa” in spolitiziranim ”zabavnim” programom velikih tehnoloških in velikih medijskih protagonistov. Skupina Trump Media and Technology Group meni, da je mogoče “opaziti varne” alternative tudi na drugih ključnih področjih za ustvarjanje spletnih storitev za obdelavo plačil.

Navsezadnje ne morete zaupati majhnemu številu vplivnih ljudi, ki nadzorujejo skoraj vsa velika medijska, tehnološka in zabavna podjetja v Ameriki, ki vsi mislijo enako in želijo utišati vsakogar, ki misli drugače. Moj zapriseženi cilj je, da prekinem dušenje glasov ameriškega ljudstva – ne le zame in za moje podpornike, temveč za Združene države Amerike!

Vir: UME

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj