Piše: C.R.

“Delovni zvezek veščin”, ki ga je pripravila univerza Edinburgh Napier na Škotskem, je bil deležen kritik, potem ko se je izkazalo, da je študente babištva sprva poučeval, kako pomagati biološkim moškim pri porodu, poroča Breitbart. V učnem gradivu, ki ga je od študentov pridobila feministična spletna stran Reduxx, je pisalo: “Pomembno je opozoriti, da ima porodnica največkrat ženske genitalije, lahko pa skrbite za nosečnico ali porodnico, ki prehaja iz moškega v žensko in ima morda še vedno zunanje moške genitalije.”

V priročniku je bilo študentom babištva naročeno, da morajo biti seznanjeni z uporabo katetrov za “žensko in moško anatomijo”. Dodali so še, da bodo, ker lahko po njihovih trditvah rojevajo tako moški kot ženske, porodnice imenovali “rojevajoča oseba”.

Prav tako je v zvezku obstajal razdelek, v katerem je pojasnilo, da bodo transspolni pacienti iz ženske v moškega morda morali roditi s pomočjo umetno izdelanega “penisa”.

Vodnik je kritizirala Elaine Miller iz Chartered Society for Physiotherapy. “Moška oseba ne more zanositi,” je dejala Millerjeva. “Transspolnik lahko zanosi, vendar ne bo imel moških genitalij.”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj