Piše: Álvaro Peñas

Bruseljska elita se uklanja Sorosu in bo vse bolj vključevala nevladne organizacije v oblikovanje “mehanizma pravne države”, s katerim želi EU izsiljevati tiste države, ki se ne podrejajo globalističnemu enoznačnemu razmišljanju. Po zadnji analizi fundacije Századvég postaja moč nevladnih organizacij pri odločanju v EU vse pomembnejša in “pomeni odpravo ljudske suverenosti”. To pa zato, ker nevladnih organizacij, tako kot bruseljskih birokratov, Evropejci ne volijo neposredno.

V okviru mehanizma pravne države naj bi glavne institucije EU, tj. Komisija, Parlament in Svet, vsako leto organizirale dialog o pravni državi s parlamenti držav članic, civilno družbo in drugimi zainteresiranimi stranmi. Cilj tega procesa je okrepiti medinstitucionalno sodelovanje in spodbuditi institucije EU, da k temu prispevajo, vendar se ta proces opira na “poročila o pravni državi”, ki jih pripravljajo izključno “neodvisne” nevladne organizacije.

Ta proces je že potekal, kot smo videli v poročilih o pravni državi proti Madžarski (poročilo Sargentini), Poljski (poročilo Lopez Aguilar) ali v poročilih za leti 2020 in 2021. V teh poročilih ima ključno vlogo Sorosova mreža nevladnih organizacij. Ministrica za pravosodje Judit Varga je v zvezi z zakonom o zaščiti otrok, ki mu je madžarska vlada nasprotovala, dejala, da je “na Madžarskem 60.000 nevladnih organizacij, vendar jih le ducat pripada tej (Sorosovi) mreži in le te so bile proti zakonu. To je tudi pomemben znak, da so v Komisiji zelo dobro povezani, kar je razvidno tudi iz poročila o pravni državi. Kot vir za to poročilo je služilo 23 nevladnih organizacij iz tega kroga, na njihove ugotovitve pa se sklicuje 60 organizacij. Komisija je njihova poročila preprosto prepisala in prilepila, ne da bi jih podrobneje analizirala. Ta pojav ni značilen le za Madžarsko, ampak se pojavlja tudi pri drugih konservativnih vladah, zato je verodostojnost Komisije vprašljiva.

Čeprav se pri pripravi teh poročil posvetujejo tudi s člani vlade in nevladnimi organizacijami, ki jih ne financira Fundacija za odprto družbo, se zdi, da je to zgolj formalnost, s katero se želi prikazati, da so bile slišane vse strani, saj bruseljska poročila na koncu določijo raven demokracije v državi na podlagi mnenj opozicijskih politikov in nevladnih organizacij, ki jih financira George Soros. Seveda se to dogaja le v konservativnih vladah in ne v državah, ki ubogljivo sledijo globalistični politiki. Tako je Madžarska obsojena zaradi omejevanja pristojnosti svojega ustavnega sodišča, hkrati pa želi Bruselj omejiti pristojnosti poljskega ustavnega sodišča.

Analiza Fundacije vključuje povzetek drugega letnega cikla Evropske komisije o pravni državi iz junija 2021, ki ga je objavila Mreža za človekove pravice in demokracijo (HRDN). Glavno priporočilo HRDN Evropski komisiji je bilo, da bi morala izvršilna oblast EU v celotnem ciklu ohraniti pristen in smiseln odnos s civilno družbo in zagovorniki človekovih pravic ter jim zagotoviti ustrezno zaščito in neposredna pravna sredstva. Madžarska in Poljska si zaslužita “posebno pozornost”, ker “sistematično in nenehno rušita pravno državo”. Dokument obtožuje obe državi homofobije in navaja, da sta neodvisnost in delovanje nevladnih organizacij vse bolj ogrožena in pod velikim pritiskom.

Skupaj z Inštitutom za evropsko politiko odprte družbe so to organizacije, iz katerih so izšli dokument, pripravljen za Komisijo, in dotacije, ki so jih prejele od Fundacije za odprto družbo:

-Mreža ogroženih učencev, 736.000 USD v letu 2016.

-Mednarodna federacija za človekove pravice (FIDH), 850.000 USD v letu 2016.

-Mednarodno združenje lezbijk, gejev, biseksualcev, transseksualcev in interseksualcev (ILGA), 194.000 USD v letih 2016, 2019 in 2020.

-Zveza za državljanske svoboščine za Evropo, 4 350 000 USD v letih 2017, 2019 in 2020.

-Amnesty International, 8.627.920 USD med letoma 2016 in 2020.

Sorosove nevladne organizacije, ki delujejo na Madžarskem, so za Komisijo pripravile tudi analizo stanja pravne države. Njihov zaključek je logično enak zaključku HRDN, kar kaže, da vsi izhajajo iz določene zgodbe in se je niti ne trudijo prikriti. To so nevladne organizacije in njihova nepovratna sredstva OSF:

-Amnesty International Madžarska, 200.000 USD v letu 2020.

-Inštitut Eötvös Károly, 220 milijonov forintov med letoma 2009 in 2018.

-Društvo za državljanske svoboščine (TASZ), 118 USD med letoma 2016 in 2020.

-Madžarski helsinški odbor, 510.000 USD v letih 2016, 2018 in 2019.

-K-Monitor, 460 USD v letih 2017, 2018 in 2020.

-Mérték Media Analysis Workshop, 109 milijonov madžarskih forintov v letih 2009 in 2015.

-Politični kapital, 869 USD v letih 2016, 2018 in 2019.

-Transparency International Madžarska, 107 USD v letu 2019.

Te “nestrankarske” organizacije so že aktivno demonizirale konservativno madžarsko vlado, njihova poročila pa so bila uporabljena v postopkih za kršenje načel pravne države. Poročilo madžarskega Helsinškega odbora je bilo tudi razlog za umik agencije Frontex z Madžarske. Kot da ta pooblastila ne bi bila dovolj, želi Bruselj nevladnim organizacijam podeliti še več pooblastil. V okviru vojne, ki jo vodita George Soros in EU proti suverenim nacionalnim državam, želi Bruselj mnenja nevladnih organizacij postaviti nad izvoljene politike. Sodišče EU je začelo posvetovanje z zainteresiranimi stranmi o poročilu o pravni državi, ki bo potekalo od 1. decembra 2021 do 24. januarja 2022. Glavni cilj je zagotoviti Komisiji dejanske in na dokazih temelječe informacije o svetovnem dogajanju (v EU) in dogajanju v posameznih državah. Več kot očitno je, da bodo te informacije služile le napadom in pritiskom na vlade, ki zavračajo priseljevanje, propagando LGBTQ in multikulturalizem – deklarirane cilje odprte družbe, ki jih propagira George Soros.

Ta članek je bil prvič objavljen na portalu EL CORREO DE ESPAÑA, našem partnerju v EVROPSKEM MEDIJSKEM SODELOVANJU.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj