Piše: David Berger

Nemški osrednji mediji o tem vprašanju zaenkrat molčijo, čeprav bi bila to primerna tema za rumeni tisk, s katero bi zapolnili poletno luknjo (ki pa letos ni velika).

“Ljubite se – in ne mesa”

Na plakatih, ki so jih prinesli aktivisti, zbrani na Potsdamer Platz v Berlinu, je mogoče prebrati napise “Make love – not meat”, “Protect Love – Prohibit violence” in “Equal rights for all”. Zoofil pa si upa v kamero povedati celo o svoji ljubezenski zvezi z nemškim ovčarjem in trenutno s psico, ki jo je pripeljal na shod.

Vendar je utemeljitev njegove želje po legalizaciji zoofilije izpodbojna: “Veliko lažje je vzpostaviti odnos z živalmi kot z ljudmi”.

V pogovoru z zgroženimi mimoidočimi so drugi udeleženci zahtevali, da se tudi njim dovoli seks s konji. Odzivi mimoidočih na takšne namerno provokativne izjave so ustrezno močni.

Povezava z gibanjem LGBTQ?

Povsem drugače je v drugih državah, kjer o “paradi” poročajo podrobno in z grozo. Pogosto se pojavi povezava z gibanjem LGBTQ. Na primer na portalu NewsTarget :

“Novo gibanje v Nemčiji si prizadeva za dekriminalizacijo spolnega odnosa med človekom in živaljo, znanega tudi kot zoofilija.

Cilj je očitno spremeniti LGBTQ v LGBTQ Z, saj so protestniki prišli s hišnimi ljubljenčki, da bi od Nemčije zahtevali spremembo zakonodaje o zaščiti živali, ki bi omogočila to ogabno dejanje.

Trenutno je v Nemčiji spolni odnos z živaljo nezakonit, člani pohoda Zoophilia Pride pa od vlade zahtevajo, da sprejme ukrepe, ki bodo podprli njihove perverzije.

Skupina udeležencev pohoda Zoophilia Pride je držala velik transparent v več jezikih, med drugim v nemščini, angleščini in hebrejščini. Vsebovala je običajno retoriko o “enakosti za vse”.”

Veganske povezave?

Moj blog ni znan po tem, da bi bil nekritičen do gibanja LGBTQ, vendar moram pošteno povedati, da med nemškim gibanjem LGBTQ in zoofilijo ni ali ni bilo nobenih povezav ali celo osebnih prekrivanj.

V preteklosti so bile tesnejše vezi med homoseksualnimi in pedofilskimi gibanji, ki so se seveda v devetdesetih letih – z nekaj nepomembnimi izjemami – že povsem razkrojile. Zaradi gesla plakata (“Make love – not meat”) bi bilo verjetno lažje vzpostaviti povezavo med veganskim gibanjem kot med homo gibanjem. Ali pa morda z Mladimi zelenimi, ki so še pred kratkim zahtevali legalizacijo nekrofilije.

Video https://youtu.be/uGM_CxQK8RE

Ta članek je bil prvič objavljen na portalu PHILOSOPHIA PERENNIS, našem partnerju v EVROPSKEM MEDIJSKEM SODELOVANJU.